Su Kovo 11-ąja sveikinanti Prezidentė: „Būkime verti savo laisvės” | Kas vyksta Kaune

Su Kovo 11-ąja sveikinanti Prezidentė: „Būkime verti savo laisvės”

Prezidentūros nuotr.

Lietuvai šeštadienį švenčiant nepriklausomybės atkūrimo 27-ąsias metines prezidentė Dalia Grybauskaitė linki būti vertiems savo laisvės.

„Laisvos Lietuvos žmonės, sveiki visi, pasitinkantys dar vieną laisvės pavasarį. Su Kovo 11-ąja! Tai ypatinga diena, kai drąsi svajonė ir legendiniai žodžiai „Lietuva bus laisva!“ virto tikrove. Prieš dvidešimt septynerius metus mūsų tauta ir sau, ir pasauliui vėl įrodė, kokia stipria vidine jėga yra apdovanoti žmonės, siekiantys išsivadavimo ir nepriklausomybės, – rašoma prezidentės sveikinime. – Mūsų valstybei, vis dar labai jaunai, prieš akis – daugybė iššūkių ir dar daugiau galimybių. Augti, mokytis, kurti ir dirbti. Saugoti nepriklausomybę. Ji suteikia mums pasididžiavimo ir tikėjimo, kad šviesūs tikslai yra pasiekiami.

„Būkime verti savo laisvės“, – teigė prezidentė ir visiems palinkėjo gražios Kovo 11-osios šventės.

Premjeras Saulius Skvernelis teigė, kad prieš 27 m. pasirašytas nepriklausomybės atstatymo aktas reiškia ir įpareigojimą, kad einant laisvės keliu privalu rūpintis savo šalimi ir jos gerove.

„Mokykimės iš tų, kuriems esame dėkingi už Nepriklausomybės atkūrimo aktą. Mokykimės jų ryžto, susitelkimo, vienybės ir suvokimo, jog tik stengdamiesi drauge galime sukurti stiprią, drąsią, modernią bei klestinčią Lietuvą“, – rašoma ministro pirmininko sveikinime.

Vytauto Landsbergio vadovaujama Aukščiausioji Taryba Lietuvos nepriklausomybės atstatymo aktą priėmė 1990 metų kovo 11-osios vakarą. Taip Lietuva tapo pirmąja sovietine respublika, atsiskyrusia nuo Maskvos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA