Baigėsi atrankos į „Euroviziją 2017“ karštinė: paaiškėjo, kas atstovaus Lietuvai Kijeve | Kas vyksta Kaune

Baigėsi atrankos į „Euroviziją 2017“ karštinė: paaiškėjo, kas atstovaus Lietuvai Kijeve

BERTA BANYTĖ 2017/03/11 23:56

Po daugiau kaip du mėnesius trukusios įnirtingos ir sunkiai nenuspėjamos muzikinės kovos melomanai gali lengviau atsikvėpti – šeštadienio vakarą paaiškėjo – Lietuvai „Eurovizijoje“ atstovaus  grupė „Fusedmarc“

Išskirtinai mūsų šaliai svarbią datą – kovo 11-ąją vyko Lietuvos nacionalinės atrankos į „Euroviziją“ finalas. Šiam įvykiui įprasminti pirmą kartą buvo pasirinkta ne Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos (LRT) studija sostinėje, kaip jau tapo įprasta, o „Švyturio“ arena, esanti šiųmetėje Lietuvos kultūros sostinėje Klaipėdoje.

Renginys nestokojo tautinės tematikos. Jam prasidėjus nuskambėjo Lietuvos himnas bei išskirtinis prezidentės Dalios Grybauskaitės sveikinimas. Vakaro metu nestigo kvapą gniaužiančių pasirodymų. Vieną iš tokių šiandien Klaipėdoje surengė praėjusiais metais šaliai „Eurovizijoje“ atstovavęs Donatas Montvydas. Dainininkas šio renginio metu pirmą kartą užėmė ir vieną iš žiuri komisijos kėdžių.

Dėl kelialapio į Kijeve šiemet vyksiantį dainų konkursą lemiamą vakarą scenoje susirungė septyni pretendentai. Pirmoji savo kūrinį žiūrovų ir komisijos dėmesiui scenoje pateikė jaunoji atlikėja Paula. Šokinio muzikos stiliaus daina „Let U go“ tiesiog įaudrino arenoje susirinkusią publiką, jie negailėjo aplodismentų, o vertinimo komisija žarstė pagyras.

Lyriškasis dainininkas Gabrielius Vagelis atliko jausmingą daina „Feel Myself Free“ antrasis. „Jūs esate Lietuvos atradimas. Turite labai didelę ateitį“, – apie pasirodymą kalbėjo atrankos žiuri narė Nomeda Kazlaus. Trečioji atrankos finalo sceną išbandė atlikėja Greta Zazza. „Tai geriausias tavo pasirodymas per visą atrankos laiką. Esi viena iš mano favoričių šį vakarą“, – išgirdęs dainą „Like I love You“ komentavo Donatas Montvydas.

Grupė „Fusedmarc“ir jų kūrinys „Rain of Revolution“, nuspalvinęs sceną ryškiomis efektų spalvomis ir energingu pagrindinės atlikėjos vokalu, sulaukė itin gausių publikos ovacijų. „Pasirodymas padarė mane labai laimingą. Kaip bepasibaigtų šis vakaras, klausykimės muzikos ne tik per „Euroviziją“. Mes turime daug talentų. Buvo puikus pasirodymas, stilinga, gera daina. Tai yra geras pop kūrinys, su didžiule atlikėjos energija“ – sakė Ramūnas Zilnys.

Praėjus keletui minučių po tiesioginės Lietuvos atrankos į „Euroviziją“ finalo transliacijos, nugalėtojų trofėjų iškovojusi grupė „Fusedmarc“ vyko į trumpą spaudos konferenciją. Atlikėjai neslėpė susijaudinimo: „Kai mes pradėjome kurti šią dainą, aš sakiau Viktorijai, kad mūsų tikslas yra nuvažiuoti į Kijevą. Mūsų tikslas yra laimėti „Euroviziją“. Mes visą kelią tikėjome tuo, labai stengėmės. Ir kai prasidėjo nacionalinė atranka į „Euroviziją“, buvo aišku, kad žmonės reaguoja ne iš karto, jie supranto ir išgirdo mūsų dainą po antros-trečios laidos – tą pirminį užtaisą, tą šventinę nuotaiką. Mes labai džiaugiamės, kad būtent finale gavome tiek daug balsų iš žiūrovų. Norime padėkoti tautai, kad išgirdo. Aš jau sakiau interviu apie šios dainos pavadinimą, apie šios dainos prasmę, bet nesakiau vieno dalyko, kad Viktorija yra ne paprastas vardas. Su šiuo vardu mes važiuosime į Kijevą ir mes nusiteikę iškovoti pergalę“, – kalbėjo grupės „Fusedmarc“ narys Denisas.

„Esu laiminga. Esu pasiruošusi ir be galo dėkinga visiems padėjusiems bei žadu atiduoti viską, ką turiu. Daina – gera, Denisas – talentingas kompozitorius ir mes jaučiamės labai stipriai, nes mums padėjo žiūrovai, Dievas. Mes nesustosime“, – kupina ryžto sakė grupės vokalistė Viktorija.

Atrankų į „Euroviziją“ veteranė Aistė Pilvelytė dainą „I’m Like a Wolf“ atliko penktoji. „Man net delnai sušlapo. Labai gerbiu žmones, kurie eina ir siekia savo tikslo. Tu šiandien buvai tikra. Aš lenkiu galvą prieš tave“, – gražių žodžių dainininkei negailėjo Povilas Meškėla.

Žiūrovų dėmesio nestokojusi ir netikėtai į finalą sugrąžinta charizmatiškoji Lolita Zero (Gytis Ivanauskas) su kūriniu „Get Frighten“ atrankoje į dainų konkursą šįvakar sukūrė tikrą muzikinį chaosą, kupiną ekspresijos scenoje. „Ar jis turėtų atstovauti „Eurovizijoje“. Ne. Tai yra linksmas pakvailiojimas scenoje. Jūs sukūrėte šventę, bet ji turėtų likti Lietuvoje “, – sakė Ramūnas Zilnys.

Paskutinioji atrankos į „Euroviziją“ finale pasirodė Kotryna Juodzevičiūtė. Dainininkė atlikdama kūrinį „Love Shadow“ nepagailėjo skambių balsinių variacijų. „Tu ne tik užaugai, tu esi profesionalė. Valdai balsą taip, kaip galbūt to nedaro kai kurie dvidešimtmečiai. Tavo vokalinis atlikimas – puikus, – dainininkę gyrė Donatas Montvydas.

Lemtingą vakarą dėl galimybės atstovauti šaliai kovojusius dalyvius vertino kompetentinga komisija, sudaryta iš Lietuvos bei užsienio žiuri narių. Tačiau šiųmetės atrankos į „Euroviziją“ finale nepagailėta naujovių. Nors pretendentų pasirodymus vertino visi komisijos nariai, tačiau kiekvienas dalyvis traukdamas burtus galėjo išsirinkti, kurių 7 žiuri balsai jam bus skaičiuojami. Galutinį rezultatą lėmė 50 proc. žiūrovų ir 50 proc. vertinimo komisijos narių balsų.

Vakaro metu už pasirinkto atlikėjo pasirodymą iš vieno telefono numerio buvo leidžiama balsuoti ne daugiau nei dešimt kartų. Kaip anksčiau teigė LRT vyriausiasis prodiuseris Audrius Giržadas, dalis per atrankos finalą už telefoninius žiūrovų balsavimo skambučius surinktų pinigų bus skirti nacionalinės atrankos nugalėtojo pasirengimui didžiajai „Eurovizijai“.

Atrankos finale fortūna nusišypsojo grupei „Fusedmarc“  su kūriniu „Rain of Revolution“ Jį gegužės mėnesį Kijeve vyksiančiame dainų konkurse išgirs Europa.

„Eurovizija 2017“ šiemet vyks Kijevo Tarptautiniame parodų centre gegužės 9, 11 bei 13 dienomis. Mūsų šalies atstovas pasirodys antrajame šio dainų konkurso pusfinalyje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA