Donžuanas Seimo narys K.Pūkas klimpsta vis giliau | Kas vyksta Kaune

Donžuanas Seimo narys K.Pūkas klimpsta vis giliau

delfi.lt 2017/03/10 23:01
Archyvo nuotr.

Seimo nario „tvarkiečio“ Kęstučio Pūko nemalonumai neapleidžia – atsiranda vis daugiau moterų, norinčių papasakoti apie mažų mažiausiai keistus parlamentaro vykdytus darbo pokalbius. Tuo metu K. Pūkas sako atsiprašantis visų moterų, kurios galimai įsižeidė.

Veronika (vardas pakeistas) pasakoja prieš mėnesį pakviesta dėl Seimo nario padėjėjos darbo. Tuometinė parlamentaro K. Pūko padėjėja paaiškino, kad darbo bus nemažai, Seimo narys yra užimtas ir reikės dirbti viršvalandžius.

Teisinį išsilavinimą turinti Veronika nuėjo į darbo pokalbį.

„Darbo pokalbis truko apie 4 val. – atėjusi 18 val., tik 22 val. buvau paleista namo. Pokalbis vyko K. Pūko kabinete Seime. Galiu pasakyti tiek, kad mano dalykinės savybės, kodėl aš noriu dirbti šį darbą, ponui nelabai ir rūpėjo – viso pokalbio metu ponas kalbėjo, kad turėčiau daugiau mylėti save, atsiriboti nuo visų „kablių šiknoje“ (mėgstamas Pūko pasakymas), turėti vyrą/vaikiną dirbant pas jį nepageidautina, nes tai, jo teigimu, yra tikras „kablys šiknoje“, – DELFI pasakojo buvusi kandidatė į padėjėjas.

Pas jos, K. Pūkas aiškinęs, kad dirbant pas jį reikėtų „atsiduoti“ vien tik darbui. Tačiau jis net nepaaiškino, kaip atrodytų eilinė darbo diena, kokie dokumentai būtų ruošiami ir pan. Pokalbio metu parlamentaras esą pademonstravo specialiai iš Kauno atsivežtą video kamerą – esą ja bus galima Seime daryti reportažus, paimti interviu. Į jos prisipažinimą, kad neturinti žurnalistinio išsilavinimo ir tokiam darbui netiksianti, esą buvo pasakyta – „nieko, nebūtina jį turėti“.

Toliau, merginos pasakojimu, K. Pūkas davė popieriaus lapą, liepė nupiešti du skritulius ir aplink vieną parašyti, kaip pasireiškia meilė sau (pvz., pagarba, rūpinimasis savimi), o šalia kito – meilė kitiems ( pvz., pagalba ir pan.). „Pamatęs, kad prie skritulio su meile sau prirašiau daugiau apibūdinamųjų žodžių, pasakė: „tai yra labai gerai, nedaug tokių žmonių esu sutikęs“. Dar liepė ant lapo parašyti klausimus – kas tai? Ko tau reikia iš manęs? Ko man reikia iš tavęs? Dar buvo ketvirtas, kuriuo neprisimenu“, – pasakojo Veronika.

Ji akcentuoja, kad pokalbio metu parlamentaras fiziškai seksualiai nepriekabiavo, tačiau ne kartą pabrėžė, kad ji esanti simpatiška ir klausė, ar turi draugą/vyrą. „Dar paminėjo, kad turėčiau labiau savimi pasitikėti, o tai padėti gali padaryti paprastas dalykas – atsistoti nuogai prieš veidrodį ir grožėtis savimi. Pasijaučiau nejaukiai“, – prisipažįsta buvusi kandidatė į padėjėjas.

Veronikos aiškinimu, K. Pūkas supyko, kai sužinojo apie jos vaikiną. Politikas perspėjo, kad įsidarbinusi pas jį turės atsiriboti nuo visų, kurie ją supa, nes šią esą daro blogą įtaką. Parlamentaras ją esą taip pat perspėjo, kad įsidarbinusi pas jį negalės taip laisvai bendrauti telefonu.

„Į mano klausimą dėl padėjėjos atostogų trukmės ir tvarkos irgi atsakė neaiškiai – „o ką, apie atostogas galvoji? Aš va dirbu po 24 val. per parą ir neatostogauju. Pokalbio metu buvo mesta frazė, kad jam, atseit, reikia „meilės“, nors ir turi jauną žmoną, kuri skambino darbo pokalbio metu. Ta frazė mane nustebino – nei šis, nei tas kalbėti apie tokius dalykus darbo pokalbio metu.

Kai darbo pokalbis buvo baigtas, pasisiūlė parvežti namo – sutikau, kadangi jau buvo vėlu ir tamsu. Atsisveikinome“, – prisimena buvusi kandidatė į padėjėjas .

Kitą dieną ji pasiskaitė komentarus svetainėje skundai.lt ir pasibjaurėjo. – 18 puslapių komentarų apie jį, kaip „Pūkas TV“ vadovą, buvo neigiami. Taigi Veronika K. Pūkui parašė žinutę, kad dirbti pas jį atsisako.

Todėl Veronikai kelia nuostabą, apie ką su tokiu asmeniu nori „pasikalbėti“ „Tvarkos ir teisingumo“ pirmininkas Remigijus Žemaitaitis (kilus skandalui, šis žadėjo su K. Pūku pasikalbėti – DELFI). Ji taip pat pasigedo aštresnės buvusio policijos generalinio komisaro, premjero Sauliaus Skvernelio reakcijos.

„Tokiam asmeniui vienareikšmiškai turi būti paskelbta apkalta“, – įsitikinusi pašnekovė, raginanti atsiliepti visi merginas, turėjusias reikalų su K. Pūku.

Įstrigo interviu prieš 16 metų

Tuo metu Dalia (pavardė DELFI žinoma) iki šiol nepamiršta su K. Pūku susijusios istorijos, nutikusios prieš 16 metų. Tuo metu 22 metų Dalią K. Pūkas pakvietė į interviu bendrovėje „Pūkas“.

„Jis pirmiausia domėjosi, ar aš turiu antrą pusę, kur gyvenu. Sužinojęs kad turiu vaikiną, atrodė labai nusivylęs, kalbėjo, kaip blogai, kad aš turiu vaikiną, kuris mane varžys, nes darbui turėsiu skirti visą laiką, net savaitgalius. Jis žadėjo, kad gali man suteikti gyvenamąją vietą – atskirai nuo tėvų – juk taip šaunu gyventi laisvai.

Tame pačiame kabinete sėdėjo jauna mergaitė (atrodė vos 19), kurią jis vadino Rūtele. Jis kalbėjo, kaip Rūtelė visur su juo važiuoja, į Palangą ir kitus miestus, kaip jis perka jai rūbus, papuošalus ir kvepalus, kokia ji dabar laiminga. Rūtelė vienok atrodė labai išsigandusi, susigūžusi ir pasimetusi“, – pasakoja Dalia.

Jos tvirtinimu, K. Pūkas didžiavosi, koks geras verslininkas yra, rodė įvairias prezentacijas ir paminėjo keletą „pūkinių“ dainininkų, kuriuos jis neva padaręs žvaigždėmis. „Pūko“ vadovas esą kalbėjo, kad šeima nesidomi, viskuo rūpinasi žmona, jis gyvena laisvai ir sau. K. Pūkas taip pat esą gyręsis, kad turi labai daug pinigų bei įtakingų pažįstamų.

„Man tebesėdint kabinete, paskambino buvusiam darbdaviui, klausdamas, ar aš gerai dirbau ir klausinėjo labai nekorektiškų klausimų. Vėliau aiškiai pasakė, kad jei noriu dirbti „Pūke“, turiu su juo gyventi – už tai jis atsiskaitys pinigais ir daiktais. Nenuostabu, kad atvykus į interviu, visi „Pūko“ darbuotojai į mane kreivai žiūrėjo – su panieka ir gailesčiu. Jei būčiau žinojusi, kas jis per vienas, aišku, nebūčiau į interviu net vykusi!“, – 16 metų senumo įvykius pamena Dalia.

Galiausiai ji pasakoja interviu sėdėjusi dėl juoko – mąstydama, kaip pasakos apie šį nuotykį draugams. Pašnekovė sakė supratusi viena: K. Pūkas visada renkasi vargšes naivias mergaites, kurios galbūt neturi normalių sąlygų namuose.

„Visą šį interviu dažniausiai žmonėms pasakoju kaip anekdotą, tačiau dabar išgirdau, kad K. Pūkas išrinktas į Seimą ir toliau organizuoja atrankas jaunoms mergaitėms. Labai pasipiktinau ir pasišlykštėjau. Turėtų tuojau pat atsistatydinti, o jei to nepadarys, turi būti paskelbta apkalta ir jis išmestas iš Seimo kėdės“, – dėstė Dalia.

K. Pūkas: nuoširdžiai atsiprašau visų moterų

Penktadienį K. Pūkas išplatino pareiškimą, kuriame atsiprašo visų moterų.

„Pastaruoju metu visuomenėje kilo audringos diskusijos dėl slapta padaryto įrašo, kuriame aš siekiau susirasti kompetentingą Seimo nario padėjėją. Nuoširdžiai prisipažįstu, kad aš pernelyg greitai pasitikiu visais žmonėmis, ir neturėdamas politinės patirties, leidau sau pokalbių metu žengti į gilesnius pokalbius, kurių metu kelios replikos buvo kandidatėms įžeidžiančios. Atvirai prisipažįstu, kad gerbiu visas moteris, todėl neturėjau net menkiausio tikslo įžeisti moteris.

Nuoširdžiai atsiprašau visų moterų, kurios peržiūrėjusios šį vaizdo įrašą galimai įsižeidė. Nesu nusistatęs nei prieš vieną pasaulio moterį, tačiau šį kartą šis mano poelgis, tenka pripažinti, peržengė Valstybės politiko elgesio kodekso normas, bet niekada neturėjau blogų ketinimų kandidačių atžvilgiu.

Mes augame mokydamiesi iš savo klaidų. Ne veltui sakoma, kad politinį nuovokumą brandiną patyrimas, patyrimas kaupiamas klystant, o klaidas dažnai skatina politinis nenuovokumas“, – rašoma K. Pūko pareiškime.

Kęstutis Pūkas Foto: DELFI / Andrius Ufartas
DELFI papasakojus, kad atsiliepė dar pora darbo ieškojusių merginų, K. Pūkas aiškino, kad „kuriama dar viena serija“. Jis sakė, kad atrankose į padėjėjas dalyvavo apie 20 žmonių. Parlamentaras sakė turintis visų jų CV.

K. Pūkas aiškino norėjęs atsakingai išsirinkti kompetentingą žmogų, kuris sugebėtų dirbti, būtų panašių pažiūrų į Lietuvą ir į žmogų bei jo daug metų vykdomą veiklą. Parlamentaras sakė tebeieškantis padėjėjo, tačiau, pripažino, po skandalo tą daryti sunku.

Tai, kad grupė merginų „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijos narį K. Pūką kaltina seksualiniu priekabiavimu, trečiadienį pranešė „Info diena“. Iškart po žinios pasirodymo žiniasklaidoje atsiliepė ir daugiau merginų, kurios pasakojo gana panašią patirtį bandant įsidarbinti pas K. Pūką.

Seimo „Tvarkos ir teisingumo“ frakcija penktadienį pasmerkė jos nario K. Pūko galimą priekabiavimą prie moterų.

„Frakcija atsiriboja nuo visų šitų veiksmų, frakcija vienbalsiai pasmerkė tokią kaip vyro kalbą su moterimis, tai nėra priimtina nė vienam vyrui, tai nedera nei Seimo nario, nei vyro elgesiui ir rekomenduota jam dar kartą susitikti su moterimis, jų atsiprašyti už savo žodžius ir veiksmus“, – BNS sakė „tvarkiečių“ frakcijos seniūnas R. Žemaitaitis.

Moterų grupė kreipėsi į Etikos ir procedūrų komisiją, prašydama išnagrinėti parlamentaro elgesį ir įvertinti apkaltos procedūros galimybę. Pasak grupės vadovės liberalės Aušrinės Armonaitės, K. Pūkui nepriėmus sprendimo atsisakyti mandato ar apkaltos klausimui nesulaukus paramos Seimo Etikos ir procedūrų komisijoje, procedūra gali būti inicijuojama atskirų parlamentarų iniciatyva.

Premjeras Saulius Skvernelis yra pareiškęs, kad K.Pūkui mestus kaltinimus turėtų įvertinti teisėsauga.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA