Nuo Aleksoto kalno iškilmingai suskambo „Tautiška giesmė“ | Kas vyksta Kaune

Nuo Aleksoto kalno iškilmingai suskambo „Tautiška giesmė“

R. Tenio nuotr.

Penktadienį, vidurdienį, suskambo abu Nemuno krantai: Aleksoto kalno apžvalgos aikštelėje ir Senamiestyje tuo pačiu metu sugiedotas šalies himnas. Pirmą kartą vyko originali šventinė akcija – pasveikinimas Kaunui: „Tautiška giesmė“ nuo Aleksoto kalno“.

Akcijos metu su Kovo 11-ąja buvo sveikinamas visas miestas. Kitoje Nemuno pusėje atsiliepė Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centro, Maironio universitetinė ir Jėzuitų gimnazijų bendruomenės.

Akcijos dalyviai išsiskyrė apranga: vilkėjo tautinį kostiumą arba įprastus drabužius su trispalvės akcentais, gėlėmis, net renginio vieta buvo apjuosta milžiniška Lietuvos vėliava, iš tolo atrodžiusia įspūdingai.

Aleksoto kalno apžvalgos aikštelėje giedamas himnas

Kaip pasakojo idėjos autorė Kauno Jurgio Dobkevičiaus progimnazijos direktorė Lina Viršilienė, norėta prideramai ir originaliai paminėti svarbią valstybinę šventę: „Kovo 11-oji visada švenčiama kitaip, originaliai visose šalies mokyklose. Dažnai būdavo, kad mokyklos kieme organizuodavome akcijas, o šįmet nusprendėme panaudoti, ką turime gražaus šalia – Aleksoto apžvalgos aikštelę. Kaunui gerą žinią, sveikinimus perdavėme nuo kalno viršaus“, – pasakojo L. Viršilienė.

Lietuvos vėliavų jūroje šypsenomis pasitiko ir didelis, ir mažas: Aleksoto mokyklų ir darželių bendruomenės, Aleksoto bendruomenės centras, VDU Muzikos akademija, VDU Azijos studijų centras, japonų kultūros centras „Tsuru“, Divizijos generolo Stasio Raštikio Lietuvos kariuomenės mokykla, Lietuvos Šaulių sąjungos Vytauto Didžiojo 2 rinktinės Aleksoto kuopa.

Aleksoto kalno apžvalgos aikštelėje giedamas himnas

Renginį apsilankymu pagerbė Japonijos ambasadorius Toyoei Shigeeda, palaikantis aktyvius draugiškus ryšius su J. Dobkevičiaus progimnazija, kurios mokytojai ir mokiniai dalyvauja Japonijos mokyklų mainų programose.

Kaip draugiškumo simbolis, šventėje kartu su Lietuvos valstybine vėliava, pakelta ir Japonijos. Po Lietuvos himno buvo išklausytas ir Japonijos himno įrašas.

L. Viršilienė priminė, kad Japonijoje kovo 11 diena ne itin linksma, nes prieš šešerius metus šalis patyrė didžiulį žemės drebėjimą. Tuomet Aleksoto bendruomenė ir J. Dobkevičiaus progimnazija organizavo Japonijos palaikymo akciją: vaikai rašė linkėjimus japonams, gamino lietuviškas apyrankes ir įteikė tuometei Japonijos ambasadorei Miyoko Akashi, kad perduotų nukentėjusio regiono vaikams, likusiems be tėvų, mokyklų. „Kadangi viename stipriai nukentėjusiame Japonijos mieste liko tik pušys, Aleksote simboliškai pasodinome šį medį, kaip gyvybės ir tautų draugystės simbolį. Parėmėme žmogiškumu“, – teigė L. Viršilienė.

Šventę vainikavo Lietuvos Šaulių sąjungos salvės, po jų mokiniai susirinkusiesiems pademonstravo tautinį šokį „Aguonėlė“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA