Zoologijos sodas kviečia į paukščių pažinimo savaitgalį, dėmesys – retam juodajam gandrui | Kas vyksta Kaune

Zoologijos sodas kviečia į paukščių pažinimo savaitgalį, dėmesys – retam juodajam gandrui

Asociatyvi/Š. Kubiliaus nuotr.

Kovo 10 dieną būtina pakelti akis į dangų ir pasižvalgyti, mat Lietuvos padangėje jau turi būti parskridę net 40 paukščių rūšių.

[galerija kiek=””]

Ta proga, Lietuvos zoologijos sodas organizuoja „40 paukščių savaitgalį“, vysiantį kovo 10–12 dienomis, kurio metu bus galima susipažinti su egzotiniais ir mūsų kraštų sparnuočiais, jų mitybos įpročiais. O apie paukščių migraciją, žiedavimą, sekmadienio popietę pasakos ornitologė Ingrida Meškinytė.

Tarp 40 paukščių rūšių, grįžtančių iš šiltųjų kraštų, tikrai galime aptikti ir juodąjį gandrą. Lietuvoje gyvena dviejų rūšių gandrai. Baltąjį gandrą visi esame matę, jis tikrai dažnas paukštis mūsų šalyje. O ar teko kada stebėti juodąjį gandrą gamtoje?

Tai labai paslaptingas paukštis, tik patys laimingiausi juodąjį gandrą gali išvysti natūralioje buveinėje.

Jeigu jo giminaitis, baltasis gandras, mielai kuriasi ir suka lizdus net žmonių sodybose, tai juodasis gandras, visai nemėgsta žmonių draugijos.

Juodasis gandras yra atsargus ir paslaptingas gūdaus miško paukštis. Lizdavietes renkasi giliai miškuose, kur išvysti užklystantį žmogų galima labai retai. Šis gandras, yra pakankamai baikštus paukštis, išvydęs nepageidaujamą svečią, agresijos nedemonstruoja, o stengiasi kuo skubiau pasišalinti į saugią vietą.

Lietuvoje juodasis gandras yra retas ir į Lietuvos raudonąją knygą įrašytas paukštis. Gamtoje šie paukščiai gyvena apie 18 metų, prižiūrimi žmogaus gali išgyventi iki 30 metų.

Lietuvos zoologijos sode gyvena net penki šios rūšies gandrai. Renginio programą rasite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA