Dingusios I. Strazdauskaitės paieškoje dar vienas klausimas: kas vairavo jos automobilį? | Kas vyksta Kaune

Dingusios I. Strazdauskaitės paieškoje dar vienas klausimas: kas vairavo jos automobilį?

delfi.lt 2017/03/10 10:34
DELFI nuotr.

Nei ant kojų sukeltos didžiulės policijos pajėgos, nei minios savanorių, vis dar nesuranda paslaptingai dingusios Ievos Strazdauskaitės. Kas turėjo nutikti, kad mergina taptų, kaip policija įtaria, nusikaltėlių auka?

Apie tyrimą šiek tiek daugiau papasakoję pareigūnai vis dar daug ką palieka paslaptyje. Ką vežė mergina? Ar tai buvo tiesiog asmeniniai daiktai, ar kažkas, ko reikėjo pagrobėjams?

Ar buvo sukelta tyčinė avarija, kad merginą kažkas kelyje iš Plungės ir Vilnių sustabdytų ir priverstų pakeisti maršrutą? O gal I. Strazdauskaitė, priartėjusi prie Elektrėnų, kur rastas jos telefonas ir rankinė, buvo pasodinta į kitą automobilį, o jos „Audi A7“ į Jonavos rajone šalia Žeimių nuvairavo kažkas kitas? O jei automobiliu apsisuko pati, kaip žmogų įmano priversti tai padaryti, galbūt ji pažįsta užpuolikus?

Būtent tokius klausimus vis užduoda merginos šeimos nelaimei neabejingi žmonės.

Kol kas tvirtų atsakymų nei Kriminalinės policijos vadovas Rolandas Kiškis, jei policijos generalinis komisaras Linas Pernavas negali pateikti. Paieškoje dalyvaujantys visų komisariatų vadovai, uždavus šiuos klausimus primena: pasakius per daug viešai, rizikuojama I. Strazdauskaitės gyvybe.

Policija dar kartą prašo atsiliepti žmones, kurie nuo kovo 5 d. (sekmadienio) 16 val. iki kovo 6 d. (pirmadienio) 7 val. ryto važiavo šiomis atkarpomis ir turi vaizdo registratorių įrašus:

Kaunas – Elektrėnai
Elektrėnai – Kaišiadorys
Kaišiadorys – Jonava
Jonava – Kėdainiai

Primenama, kad kovo 5 d. apie 21.00 val. gautas pranešimas, kad tamsiai rudos spalvos automobiliu „Audi A7“ apie 16.30 val. iš Plungės į Vilnių išvažiavo I. Strazdauskaitė (gimusi 1991 m.), kuri, pravažiavusi Kauną, pasak pranešėjo, dingo – dingo ryšys, vėliau telefonas buvo išjungtas. Iš Plungės į Vilnių išvykusi mergina paslaptingai dingo, įtariama, ji pagrobta. Tokie įtarimai kilo kai naktį iš sekmadienio į pirmadienį, apie 01.30 val., jos automobilis buvo rastas Jonavos rajone, netoli Žeimių miestelio esančiame miške.

Automobilis buvo užrakintas.

Nei jame, nei netoliese, I. Strazdauskaitės nebuvo. Pareigūnai toliau tęsė intensyvią paiešką tiek miške, tiek aplink esančiose apylinkėse. Į įvykio vietą buvo iškviestas kinologas, ekspertai. Deja, oro sąlygos buvo nepalankios paieškai iš sraigtasparnio. Pranešta, kad ekspertams apžiūrėjus įvykio vietą, pirminiais duomenimis, grumtynių, kraujo pėdsakų nepastebėta. Pareigūnai toliau intensyviai ieško dingusios merginos.

Jaunos moters požymiai: 170 cm ūgio, liekno kūno sudėjimo, dėvėjo pilkos spalvos sportinį kostiumą, trumpą juodą striukę. Asmenis, mačiusius merginą, žinančius galimą jos buvimo vietą ar turinčius tyrimui reikšmingos informacijos, prašome nedelsiant pranešti Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnams telefonu (8 37) 303 450 arba bendruoju pagalbos telefonu 112.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA