Kaune apsilankiusi JAV ambasadorė: matydami pokyčius, žmonės sugrįš čia gyventi | Kas vyksta Kaune

Kaune apsilankiusi JAV ambasadorė: matydami pokyčius, žmonės sugrįš čia gyventi

Organizatorių nuotr.

Į kitus miestus ar užsienio valstybes emigravę kauniečiai, matydami mieste vykstančius pokyčius, anksčiau ar vėliau tikrai sugrįš. Tai pabrėžė Kaune viešėjusi Jungtinių Valstijų ambasadorė Anne Hall.

Su Kauno meru Visvaldu Matijošaičiu ir jo pavaduotoju Simonu Kairiu susitikusi diplomatė domėjosi miesto plėtra ir vykstančiomis permainomis.

„Vienas iš mano tikslų – skleisti žinią apie inovatyvius procesus, vykstančius Lietuvoje bei stiprinti verslo ir kultūrinius ryšius su Jungtinėmis Amerikos Valstijomis. Esu sužavėta tuo, ką čia darote. Būkite tikri, kad mano durys jums visada atviros. Kaunas – labai gražus miestas tiek savo architektūra, tiek ir bendra aplinka. Neabejoju, kad žmonės, matydami vykstančius pokyčius, sugrįš čia gyventi ir dirbti“, – kalbėjo JAV ambasadorė.

Ji pažadėjo netrukus vėl atvykti į Kauną ir tikisi kitam vizitui skirti daugiau laiko. Ji prisipažino gerų atsiliepimų apie Kauną sulaukusi ir iš šiame mieste besikuriančių Jungtinių Valstijų verslininkų.

Beje, A. Hall ir V. Matijošaitis atrado bendrų savo kilmės sąsajų. JAV ambasadorė papasakojo išsiaiškinusi, kad jos protėviai kilę iš Kalvarijos miestelio ir emigravę į Jungtines Valstijas. Tuo metu Kauno mero prosenelė taip pat yra kilusi iš Kalvarijos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA