Kaunietis pasipiktino išvydęs šokiruojantį vaizdą vienos miesto mokyklos teritorijoje | Kas vyksta Kaune

Kaunietis pasipiktino išvydęs šokiruojantį vaizdą vienos miesto mokyklos teritorijoje

Kas vyksta Kaune skaitytojo nuotr.

Portalo „Kas vyksta Kaune“ redakciją pasiekė sukrėsto kauniečio siųsta nuotrauka, kurioje jis tikina dienos metu užfiksavęs prie „Kauno Martyno Mažvydo pagrindinės mokyklos“ besiburiuojančius rūkančius mokinius. Kviečiame skaitytojus diskusijai šia tema.

„Ar normalu, kad Kauno Martyno Mažvydo mokyklos“ mokiniai rūko nė nesislėpdami – tiesiog mokyklos kieme? Kur direktorė, mokytojos? Ar galima kalbėti apie gerą mokyklos reputaciją ir mokslo kokybę, kai vyresniųjų klasių mokiniai rodo blogą pavyzdį mažiesiems moksleiviams? Ši mokykla neseniai tapo progimnazija“, – sakė pyktelėjęs portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojas Nerijus.

Pasak vyro, tuo metu, kai užfiksuota ši nuotrauka,  jo žmona iš greta esančios mokyklos parsivedė šešiametį sūnų. „Gyvename greta Kauno Martyno Mažvydo mokyklos, tačiau šiuo atveju džiaugiamės, jog mūsų sūnus lanko kitą – „Kauno Suzukio pradinę mokyklą“, – atviravo skaitytojas.

Portalo „Kas vyksta Kaune“ žurnalistams pavyko susisiekti su „Kauno Martyno Mažvydo pagrindinės mokyklos“ direktore Juze Grigaliene ir pasikalbėti šiuo, kaunietį neraminančiu klausimu, dėl mokyklose rūkančių mokinių.

Išgirdusi teiginį, jog esame informuoti apie prie mokyklos rūkančių vaikų būrį, direktorė neatmetė versijos, kad taip nutikti tikrai galėjo. Tačiau patikino, jog spręsti šiai problemai mokykloje dažnai organizuojami reidai, kurie esą vykdomi keletą kartų per savaitę skirtingomis dienomis, apie kurias mokiniai nėra informuojami iš anksto. Tokius reidus, anot direktorės, vykdo socialinė pedagogė, pasitelkdama ir mokytojų pagalbą. Tačiau žmogaus, kuris šį reiškinį kontroliuotų kasdien, pasak J. Grigalienės, mokykloje nėra.

Mokyklos direktorė tikina, jei minėto reido metu mokiniai užklumpami rūkantys, taip nutikus pirmąjį kartą jie yra įspėjami. Tačiau, jei rūkymo mokyklos teritorijoje situacija po kurio laiko pasikartoja, atvejai pranešami policijos pareigūnams, kurie mokinių tėvams esą skiria baudas.

Mokiniai, gavę įspėjimus nerūkyti, anot J. Grigalienės, rašo pasiaiškinimus, atsiprašo bei žada daugiau taip nesielgti. Tačiau dažnai situacija, deja, pasikartoja.

Šiuo metu, mokyklos vadovės tvirtinimu, mokykloje mokosi penkios mokinės iš vaikų globos namų. Pasak jos, kai kurios iš jų iš pradžių nesuvokė, jog mokyklos teritorijoje rūkyti draudžiama. Pasak direktorės, su kiekviena iš minėtų merginų buvo kalbėtasi individualiai.

„Mes vykdome prevencinę programą dėl rūkymo, alkoholio ir kitų psichotropinių medžiagų vartojimo. Ši programa integruota į ugdymo procesą – vykdomi užsiėmimai. Kalbame ir aiškiname mokiniams, informuojame tėvus susirinkimų metu. Tačiau, kaip jau žinoma, šiais laikais vaikai tėvų ne visada klauso. O mokykla taip pat negali išspręsti minėtų problemų visu šimtu procentų. Kai rūkoma šeimoje, dažniausiai rūkymo griebiasi ir vaikai“, – sakė direktorė.

J. Grigalienės manymu, nuotraukoje gali būti užfiksuoti dešimtokai. „Aštuoni iš jų yra specialiųjų poreikių vaikai ir išskyrus mokyklai jie niekam nerūpi – net tėvams. Tai yra paskutinioji dešimtokų laida šioje mokykloje. Kai jie šiemet baigs mokyklą, tikimės, jog ir ši problema bus išspręsta“, – teigė ji. Mokyklos vadovė tikino šiandien vyksiančiame mokytojų tarybos posėdyje dar kartą aptarsianti rūkymo mokyklos teritorijoje problemą.

Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kaune vykstančius įvykius, rašykite spec. formos „Pranešti naujieną“ pagalba arba per Facebook puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA