Eurolyga su VDU pasirašė bendradarbiavimo sutartį ir vykdys naują studijų programą | Kas vyksta Kaune

Eurolyga su VDU pasirašė bendradarbiavimo sutartį ir vykdys naują studijų programą

R. Tenio nuotr.

Ketvirtadienį Kaune pasirašyta bendradarbiavimo sutartis tarp VDU ir Eurolygos, įtvirtinant bendros studijų programos – Sporto verslo vadybos – vykdymą.

Tai vienintelė Europoje tarptautinė studijų programa, vykdoma kartu su Eurolyga – organizacija iš visų žemyno universitetų pasirinko aukštąją mokyklą Lietuvoje, Vytauto Didžiojo universitetą.

Renginyje dalyvavo Eurolygos prezidentas Jordi Bertomeu, Eurolygos vykdomasis direktorius Eduard Scott, už programos vykdymą atsakingas Eurolygos atstovas Goran Šašič, VDU rektorius prof. Juozas Augutis, universiteto atstovai.

VDU magistrantūros studijų programos „Sporto verslo vadyba“ inicijavimą paskatino specialybės aktualumas tarptautinėje darbo rinkoje. Visoje Europoje valstybės vis daugiau investuoja į sporto sektorių, užimtumas jame išaugo beveik 60 procentų – ES narėse sporto sektoriuje sukurta apie 800 tūkst. darbo vietų. Lietuvos darbo birža prognozuoja, kad didžiausia darbo paklausa bus paslaugų sektoriuje, o reklamos, rinkodaros ir pardavimų specialistai patenka tarp turinčiųjų geriausias įsidarbinimo galimybes.

„Naujoji partnerystė yra didelis žingsnis į priekį projekte, kurį pradėjome prieš 10 metų ir dabar kartu su Vytauto Didžiojo universitetu tęsiame aukštesniame lygyje. Tai vienas iš būdų, kaip Eurolyga padeda ir pakartotinai investuoja į krepšinio bendruomenę. Norėčiau padėkoti VDU rektoriui prof. Juozui Augučiui ir visiems jo kolegoms Vytauto Didžiojo universitete už norą bendradarbiauti su Eurolyga, taip pat Kauno „Žalgiriui“ už jo paramą ir indėlį į šį projektą bei Kauno miestui, kuriame krepšiniui visuomet teikiama didžiausia svarba“, – sakė Eurolygos prezidentas ir generalinis direktorius Jordi Bertomeu.

Pagal studijų programą bus rengiami profesionalai, kurie galės dirbti plataus spektro tarptautinėse sporto ir verslo organizacijose. Studentai įgis sisteminį supratimą visose pagrindinėse sporto verslo ir vadybos srityse: marketinge, finansuose, viešuosiuose ryšiuose ir komunikacijoje, teisėje, strategijoje ir ekonomikoje.

Rengiant programą VDU bendradarbiauja su Eurolyga ir Eurolygos krepšinio institutu, pasitelkiant šios tarptautinės organizacijos ilgametę patirtį, platų socialinių partnerių tinklą, profesionalų sporto verslo išmanymą.

„Tokio masto organizacijos, kaip Eurolyga, parodytas pasitikėjimas džiugina ir kartu įpareigoja jį pateisinti – tiek ši, tiek kitos VDU programos rengia specialistus, pasižyminčius tarpdisciplininėmis žiniomis ir gebėjimais, analitiniu bei kritiniu mąstymu, gebančius dirbti tarptautinėje rinkoje, o ne siauros specializacijos absolventus, kurie atitiktų tik trumpalaikius šiandienos poreikius. Tai kertinis laisvųjų menų universiteto bruožas, leidžiantis įgyti tarpdisciplininį išsilavinimą ir dinamiškoje darbo rinkoje aktualius gebėjimus, neužsisklendžiant griežtai specializuotose studijose“, – paaiškino VDU Ekonomikos ir vadybos fakulteto dekanė, doc. Rita Bendaravičienė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA