Buvusiame Bonos Sforcos mieste Kaune klesti itališkos virtuvės tradicijos | Kas vyksta Kaune

Buvusiame Bonos Sforcos mieste Kaune klesti itališkos virtuvės tradicijos

Organizatorių nuotr.

Jau seniai niekas nenustemba, jei išgirsta kitą žmogų sakant, kad jis tiesiog įsimylėjęs Italiją, o dar labiau – itališką virtuvę. Tačiau ir itališkos virtuvės tradicijos šiek tiek skiriasi.

Vienaip italai valgo Romoje, o visai kitaip – pavyzdžiui, Sicilijoje. Trijų draugų – siciliečio, lietuvio ir portugalo Vilniuje, Avinjone ir Kaune veikiančiuose restoranuose „Capo“ šį kartą ragaujame pagal siciliečių tradicijas pagaminto maisto.

Picos ir tiramisu testas

Gan sunku įvertinti itališko maisto kokybę, jei vienu metu ragauji daug skanių ir gal kiek nepažįstamų patiekalų. Tad nutarėme padaryti paprastutį testą – valgyti gerai pažįstamą maistą, kurį siūlo daugybė Kauno įstaigų, o ir Italijoje ragauta ne kartą – užsisakėme picą ir itališką desertą – tiramisu. Dėl to, kad pastarasis taip pat mėgstamas ir skanautas daugybėje vietų.

Tačiau, kaip išsirinkti iš tokios gausybės? „Rucoliana pizza“ – pomidorų padažas, sūris, parmos kumpis, mocarela, rukola, parmezanas, „Capo pizza“ – pomidorų padažas, mocarela sūris, kumpis, svogūnai, aštri Čiorizo dešra, „Vegetariana pizza“ – pomidorų padažas, mocarela sūris, artišokai, baklažanai, pievagrybiai, pomidorai, svogūnai, paprika, „Nordica pizza“ – grietinėlė, mocarela sūris, lašiša, česnakai, „Capo Bianca“ – grietinėlė, kumpis, mocarela sūris, aitri Čiorizo dešra, svogūnai.

Ilgai vargstame analizuodami skaniai skambančią visų picų sudėtį, kol galiausiai nutariame – tiek to, tebūnie pirmosios dvi. Iš anksčiau jau žinome, kad dauguma picų sudedamųjų dalių į Kauną atkeliauja tiesiai iš Italijos, net miltai ir tie – ne vietiniai, o itališki.

Į lėkštes suguldyti ketvirtukai (picas čia kepa tik vieno tradicinio formato – 32 cm skersmens) pakvimpa taip, kad užuodi per keletą metrų. Aromatas malonus ir subtilus – šeimininkės žino, kad taip kvepia geri produktai.

Tikri italai picą valgo be įrankių

Pasikonsultavę ar nešokiruos, jei šiame restorane į picas kibsime be įrankių ir personalo nuraminti, kad kitaip tikri italai jų ir nevalgo, plėšome gabalėlius ir dažome į alyvuogių aliejų.

Šalto spaudimo, atvežtas iš Italijos smulkių ūkių ir jau sicilietiškuose namuose Kaune pagardintas prieskoniais, aliejus patiekiamas vietoje pomidorų padažo, o juolab kečupo, kuriuo galima greitai užmušti bet kokio gero patiekalo subtilumą.

Picos sudėtinės dalys savo skoniu taip jungiasi, kad tarsi nejunti atskirų skonių ir vėl staiga juos pajunti, labai subalansuotus, ne pernelyg ryškius. Visai nekeista, kai produktai geri, bet štai kas nustebino labiau – valgant beveik lauki, kol liks tik pado pakraštėlis be jokių ingredientų, kad galėtum ramiai juo dažyti aliejų ir mėgautis vien tik jo skoniu.

Puodelis juodos „Lavazza” kavos (šeimininkų pasirinkta iš daugybės, aklos degustacijos būdu) ir – tiramisu. Jei nežinojote, jis gaminamas iš sausainių „mergherite”, maskarponės sūrio, kavos, cukraus, kiaušinių ir grietinėlės. Šioje vietoje šis, rūko lengvumo skanėstas patiekiamas pyrago gabalėlio forma, o ne indelyje, kaip daugelyje kitų vietų.

Restoranas „Capo“ įsikūręs jaukioje Kauno senamiesčio Palangos gatvelėje, tad čia smagu užsukti ne tik vakarieniauti, bet ir pažymėti svarbias progas, šventes, gimtadienius. Antrame restorano aukšte įrengtas „Capo wine room“ – ideali erdvė privačiam vakarui. „Capo“ bendruomenė kviečia švęsti drauge gimtadienius, jubiliejus, krikštynas, vestuves. Tinkamai pasirūpinsime tiek asmenine jūsų švente, tiek įmonės vakarėliu, padėsime surengti konferenciją, seminarą, pristatymo vakarą. Rezervacijos telefonu: 8 693 99932

Daugiau informacijos rasite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA