Pareigūnai apie dingusios I. Strazdauskaitės kelionę: kai kuriuos daiktus vežė | Kas vyksta Kaune

Pareigūnai apie dingusios I. Strazdauskaitės kelionę: kai kuriuos daiktus vežė

delfi.lt 2017/03/09 14:30
Asmeninio archyvo nuotr.

Dingusios ar pagrobtos iš Plungės į Vilnių vykusios Ievos Strazdauskaitės paiešką vykdantys Lietuvos kriminalinės policijos biuro pareigūnai pagaliau prabilo, tačiau iškart perspėja: gerų žinių nėra.

Policijos departamento vadovas Linas Pernavas patikino, kad tyrimas labai intensyvus. Apžiūrėti didžiuliai plotai. Dirba šimtai pareigūnų iš visos Lietuvos komisariatų, nemažai jų aukoja miegą ir poilsį, kad tik surastų merginą.

„Tikime, kad ji gyva ir mums pavyks ją surasti“, – sako L. Pernavas.

Vos prasidėjusiai paieškai vadovavęs L. Pernavas patikslino, kad telefono ryšys nutrūko 18.40 val. Paskutinis, anot jo, I. Strazdauskaitės balsą girdėjo jos draugas.

L. Pernavas patikino, kad merginos maršrutas buvo į Vilnių, jai niekur nereikėjo apsisukti. Kriminalinės policijos viršininkas Rolandas Kiškis teigia, kad Jonavos rajone surastas automobilis buvo po eismo įvykio, apgadintas, tačiau galinį langą išdaužė pareigūnai tam, kad galėtų atidaryti bagažinę. Deja, I. Strazdauskaitės joje nebuvo.

Anot R. Kiškio, kuro automobilyje nebuvo daug, nors važiuoti toliau dar tikrai buvo galima.

Kodėl taip greit reaguota į pranešimą apie dingusį asmenį tikslios priežasties pareigūnai nelinkę atskleisti, tik patikino, kad jiems reagavimo laikas visiškai nekelia nuostabos. Jie elgėsi pagal atvejį ir reagavo atitinkamai.

Tiesa, pirminėje policijos išplatintoje informacijoje pirmadienį ryte, buvo minima, kad kraujo pėdsakų nerado. Ketvirtadienį policijos pareigūnai nusprendė iš viso apie tai nebekalbėti – ar naktį jie tiesiog galėjo nepastebėti kraujo dėmių, jie nekomentuoja.

„Dar negalime pasakyti, ar nusikaltimas suplanuotas, ar buvo spontaniškas. Iki šiol tyrimas atliekamas dėl neteisėto laisvės atėmimo, – sako pareigūnas ir neigia viešumoje pasirodžiusias merginos nepažinojusių asmenų spėliones, kad ji galėjo kažkur pasislėpti savo noru. – Nėra duomenų, kad ji būtų turėjusi kokių nors asmeninių ar psichologinių problemų“.

Viešai pasirodė ir dar viena intriguojanti versija: mergina galėjo vežti kažką vertingo savo automobiliu, o pagrobimas esą galėjo įvykti būtent dėl jos gabenamo daikto ar krovinio. Pareigūnų komentaras šią versiją dar labiau sustiprino.

„Taip, kai kurių daiktų buvo, plačiau nekomentuosim“, – sakė R. Kiškis.

DELFI žiniomis, mergina tikrai neturėjo pervežti nieko, kas būtų tiesiogiai susiję su jos darbu. Įmonės, kurio dirba mergina atstovai patikino, kad jos pareigos nėra susijusios su prekių pervežimu ar pristatymu.

Išpirkos klausimas paneigtas. Anot pareigūnų, tėvai, jų žiniomis, nesulaukė išpirkos reikalavimo, tad Plungės policijos vadovo pačią pirmą dieną iškelta versija patvirtinama: jei įvykdytas nusikaltimas, tai mergina pagrobta ne dėl išpirkos.

Tėvų pasiūlyti pinigai, anot policijos vadovų, yra jų pačių iniciatyva.

DELFI primena, kad merginos paieškos vyksta nuo sekmadienio, kai apie 21.00 val. policija gavo pranešimą, kad tamsiai rudos spalvos automobiliu „Audi A7“ apie 16.30 val. iš Plungės į Vilnių išvažiavo Ieva Strazdauskaitė (gimusi 1991 m.). Pranešta, kad mergina dingo pravažiavusi Kauną: kaip nurodė jos draugas, dingo – dingo ryšys, vėliau telefonas buvo išjungtas.

Apie 01.30 val., I. Strazdauskaitės automobilis surastas Jonavos rajone, netoli Žeimių miestelio esančiame miške. Policija informavo, kad bylą tiria kaip asmens pagrobimą (pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 146 str. 2 d. – dėl neteisėto laisvės atėmimo),
nei automobilyje, nei netoliese merginos nebuvo. Imta analizuoti važiavimo kryptis, ieškoma merginos daiktų.

Dieną šukuotos Vilnius-Kaunas magistralės pakelės. Rasta I. Strazdauskaitės asmeninių daiktų. Susibūrė ir savanorių grupės, kurios stengiasi padėti policijai surasti merginą ir sugrąžinti ją artimiesiems.

Antradienį vadovavimą tyrimui perėmė Lietuvos kriminalinės policijos biuras ir Generalinė prokuratūra. Dingusios merginos tėvai išplatino pranešimą, kad žmonės, kurie turi svarbios informacijos, sulauks atlygio – 10 tūkstančių eurų.

I. Strazdauskaitės draugo tėvas subūrė apie pusšimtį „Plungės lagūna“ darbuotojų, kurie Jonavos rajone dar kartą šukavo atkarpą tarp Žeimių ir Liepių Jonavos rajone. Iš Pasienio aviacijos rinktinės pakilo sraigtasparnis (skelbta, kad anksčiau to padaryti neleido oro sąlygos).

Tą pačią dieną liudininkai nufotografavo I. Strazdauskaitės automobilį „Audi“. Jis autovežiu buvo gabenamas iš Kauno į Vilnių. Liudininkai teigė, kad automobilis apgadintas, panašu, kad po avarijos.

Trečiadienis, kovo 8 d., savanoriai iš Jonavos susibūrė dar kartą išnaršyti vietovę, kur buvo aptiktas I. Strazdauskaitės vairuotas automobilis „Audi A7“. Kėdainių rajone paiešką vykdė gausios policijos pajėgos su kinologų sekliais.

Asmenis, mačiusius merginą, žinančius galimą jos buvimo vietą ar turinčius tyrimui reikšmingos informacijos, prašome nedelsiant pranešti Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnams telefonu (8 37) 303 450 arba bendruoju pagalbos telefonu 112.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA