Dar viena nerimo para: kas žinoma I. Strazdauskaitės galimo pagrobimo istorijoje? | Kas vyksta Kaune

Dar viena nerimo para: kas žinoma I. Strazdauskaitės galimo pagrobimo istorijoje?

delfi.lt 2017/03/09 10:28
Asociatyvi / DELFI nuotr.

Nuo sekmadienio įtariama pagrobtos Ievos Strazdauskaitės paiešką vykdantys pareigūnai dirba be atokvėpio jau keturias paras. Gausios savanorių pajėgos ne kartą šukavo miškus ir laikus, kur buvo aptiktas jos automobilis „Audi A7“. Deja, merginos šeima dar negali atsikvėpti ir vis dar gyvena laukimu.

[galerija kiek=””]

Kiek pasistūmėjo tyrimas išgirsti iš pareigūnų lūpų vis dar nėra galimybės, tad žmonės kelia įvairias versijas, kas galėjo nutikti.

Sekmadienis, kovo 5 d.: Apie 21.00 val. policija gavo pranešimą, kad tamsiai rudos spalvos automobiliu „Audi A7“ apie 16.30 val. iš Plungės į Vilnių išvažiavo Ieva Strazdauskaitė (gimusi 1991 m.). Tačiau sostinės mergina nepasiekė. Pranešta, kad mergina dingo pravažiavusi Kauną: kaip nurodė jos draugas, dingo – dingo ryšys, vėliau telefonas buvo išjungtas.

Pirmadienis, kovo 6 d.: Po pranešimo apie merginos dingimą dirbo gausios policijos pajėgos. Pirmąją naktį į paieškas leidosi ir generalinis policijos komisaras Linas Pernavas. Ryte pranešta, kad apie 01.30 val., I. Strazdauskaitės automobilis surastas Jonavos rajone, netoli Žeimių miestelio esančiame miške. Policija informavo, kad bylą tiria kaip asmens pagrobimą (pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 146 str. 2 d. – dėl neteisėto laisvės atėmimo), nei automobilyje, nei netoliese merginos nebuvo. Imta analizuoti važiavimo kryptis, ieškoma merginos daiktų.

Dieną šukuotos Vilnius-Kaunas magistralės pakelės. Rasta I. Strazdauskaitės asmeninių daiktų, rankinė, telefonas. Policija iš pat ryto žmonėms siuntė žinią: reikalinga žmonių pagalba, kiekvieno sutikusio merginos „Audi“ ir jį užfiksavusio savo automobilio registratoriumi, reikalingas policijai.

Susibūrė ir savanorių grupės, kurios stengiasi padėti policijai surasti merginą ir sugrąžinti ją artimiesiems.

Dingusios merginos maršrutas

Antradienis, kovo 7 d.: Tyrimą perima Lietuvos kriminalinės policijos biuras ir Generalinė prokuratūra. Įvairius tyrimo veiksmus nuo pat paieškos pradžios atlieka ne vienos apskrities pareigūnai. Dingusios merginos tėvai išplatino pranešimą, kad žmonės, kurie turi svarbios informacijos, sulauks atlygio. Vėl apkabinti mylimą dukrą norintys tėvai pranešė, kad padėjusiam ją surasti asmeniui sumokės 10 tūkstančių eurų.

I. Strazdauskaitės draugo tėvas subūrė apie pusšimtį „Plungės lagūna“ darbuotojų, kurie Jonavos rajone dar kartą šukavo atkarpą tarp Žeimių ir Liepių Jonavos rajone.

Iš Pasienio aviacijos rinktinės pakilo sraigtasparnis. Pirminėje paieškos dienomis buvo pranešta, kad to padaryti neleido oro sąlygos. Deja, nei iš žemės, nei iš oro, merginos buvo vietos aptikti nepavyko.

Tą pačią dieną liudininkai nufotografavo I. Strazdauskaitės automobilį „Audi“. Jis autovežiu buvo gabenamas iš Kauno į Vilnių. Liudininkai teigė, kad automobilis apgadintas, panašu, kad po avarijos.

Policijos pareigūnai kiekvieną dieną primena, kad bet kokia informacija apie galimą merginos buvimo vietą yra labai svarbi, o atliekamų veiksmų ir kiek pasistūmėta galimo nusikaltimo pėdsakais nekomentuoja, argumentuodami, kad tai gali kainuoti net merginos gyvybę. Tyrime pagrindine versija įvardijamas pagrobimas.

Trečiadienis, kovo 8 d.: Dieną savanoriai iš Jonavos susibūrė dar kartą išnaršyti vietovę, kur buvo aptiktas I. Strazdauskaitės vairuotas automobilis „Audi A7“. Žmones, kurie merginos nė nepažįsta, ieškojo jos lyg sau artimo žmogaus. Nei vykdoma paieška Lietuvoje, nei tarptautiniu mastu, teigiamų rezultatų vis dar nedavė. Tačiau žmonės nepraranda vilties, kad mergina bus surasta gyva ir sveika. Paieškoje dalyvaujantys jonaviškiai sako, kad kelią, kur surastas automobilis, jį čia atvairavęs žmogus turėjo gerai žinoti vietovę.

Ketvirtadienis, kovo 9 d.: Dar viena laukimo ir paieškų diena. Pareigūnai tyrimo metu patikrino gausybę informacijos, patikrino visas vaizdo įrašo kameras, kurios galėjo užfiksuoti merginos „Audi“ važiavimo kryptį, tačiau kol kas taip laukiamos jos artimųjų žinios nėra. Vis daugiau versijų, kurias kelias tiek buvę tyrėjai, tiek neabejingi dingusios I. Strazdauskaitės šeimos nelaimei žmonės, iš policijos pareigūnų nei patvirtinamos, nei paneigiamos.

Asmenis, mačiusius merginą, žinančius galimą jos buvimo vietą ar turinčius tyrimui reikšmingos informacijos, prašome nedelsiant pranešti Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnams telefonu (8 37) 303 450 arba bendruoju pagalbos telefonu 112.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA