Dingusios merginos paieškoje jau žvalgomasi ir į užsienį | Kas vyksta Kaune

Dingusios merginos paieškoje jau žvalgomasi ir į užsienį

delfi.lt 2017/03/08 09:31
Delfi.lt nuotr.

Nuo kovo 5 dienos nežinioje ir laukimu gyvenantys Ievos Strazdauskaitės artieji nepagailėtų pinigų, kad tik vėl galėtų apkabinti sveiką ir gyvą merginą. Iki trečiadienio ryto policija gerų žinių artimiesiems, deja, dar negalėjo pranešti, tačiau intensyvios paieškos jau plečiamos iki tarptautinių.

Liudininkų apklausos, vaizdo registratorių medžiaga, vaizdo įrašai prie degalinių, pėsčiomis didžiulių policijos pajėgų šukuojamos pakelės ir miškai.

Nors vieša paieška paskelbta jau po pirmos merginos dingimo nakties, o policija merginos pėdsakais ėmė sekti kone po trijų valandų nuo paskutinio jos bendravimo su artimaisiais, tyrimo versijos vis dar kelios. Pagrindine laikoma žmogaus pagrobimo versija. Tuo pareigūnai paaiškina ir informacijos viešinimą apie tyrimą: jei veikia nusikaltėliai, tuomet būtina nekelti pavojaus I. Strazdauskaitės gyvybei.

Po pirmos žinios apie I. Strazdauskaitės dingimą Plungės komisariate, netrukus į paiešką pasijungė Kauno ir Vilniaus apskrities pareigūnai. Atsekus merginos telefono kontaktus, jos automobilis „Audi A7“ buvo surastas Jonavos rajone, netoli Žeimių miestelio esančiame miške.

Policija pasidalijo automobilio nuotrauka, kuri daryta anksčiau ir tik antradienį atsitiktinai automobilį nufotografavę žmonės ėmė spėlioti, kodėl jis apgadintas.

Antradienį tyrimą perėmė Lietuvos kriminalinės policijos biuras. Paieškos tyrimas jau veda ir už Lietuvos ribų, tačiau kol kas nei iš Lietuvos, nei iš užsienio teisėsaugos neatėjo žinia, kad merginą būtų pavykę surasti. Merginos artimieji išplatino kreipimąsi į žmones, dėkoja tiems, kurie padeda ieškoti mylimos dukros ir siūlo 10 tūkstančių eurų tam, kas žino kur yra jų dukra ar turi informacijos, kuri padės ją surast.

Primenama, kad Kovo 5 d. apie 21.00 val. gautas pranešimas, kad tamsiai rudos spalvos automobiliu „Audi A7“ apie 16.30 val. iš Plungės į Vilnių išvažiavo Ieva Strazdauskaitė (gimusi 1991 m.), kuri, pravažiavusi Kauną, pasak pranešėjo, dingo – dingo ryšys, vėliau telefonas buvo išjungtas.

Jaunos moters požymiai: 170 cm ūgio, liekno kūno sudėjimo, dėvėjo pilkos spalvos sportinį kostiumą, trumpą juodą striukę. Kauno apskr. policijos viršininkas Darius Žukauskas dar pirmadienį priminė žmonėms, kad net ir maža smulkmena gali padėti tyrimui. Asmenis, mačiusius merginą, žinančius galimą jos buvimo vietą ar turinčius tyrimui reikšmingos informacijos, prašome nedelsiant pranešti Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnams telefonu (8 37) 303 450 arba bendruoju pagalbos telefonu 112.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA