Vaizdo registratoriumi užfiksuota avarija: situacija – Kauno gatvių kasdienybė | Kas vyksta Kaune

Vaizdo registratoriumi užfiksuota avarija: situacija – Kauno gatvių kasdienybė

Video stop kadras

Portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojai pasidalino vaizdo įrašu, kuriame užfiksuotas eismo įvykis, nutikęs dėl to, kad vienas vairuotojas skubėdamas pažeidė kelių eismo taisykles. Su tokiais manevrais, kuomet vairuotojai užtikrintai keičia eismo juostą, neįsitikinę, ar saugu tai daryti, kauniečiai susiduria nuolat. Vieni į tokius vairuotojus žiūri tolerantiškai ir praleidžia, kiti nei kiek nesulėtina greičio ar nespėja sureaguoti, tuomet įvyksta avarijos, dėl kurių šimtai eismo dalyvių priversti savo kelionės tikslą pasiekti vėliau nei planavo.

Vaizdo registratoriumi užfiksuotame įraše matosi, kaip Žemuosiuose Šančiuose ties reguliuojamos sankryžos šviesoforu antroje eismo juostoje stovintis „Peugeot“ markės automobilio vairuotojas nusprendė nebelaukti, kol prieš jį važiuojanti transporto priemonė pasuks kairėn, taip atlaisvindama jam kelią važiuoti tiesiai.

Tiesa, persirikiuoti į pirmąją eismo juostą jis nusprendė ne tik pažeisdamas kelių eismo taisykles, bet ir neįvertinęs kitų pirmąja eismo juosta važiuojančių automobilių. Įsijungęs posūkio signalą, jis vos po kelių sekundžių puolė rikiuotis į laisvesnę eismo juostą, kur į jį ir „įvažiavo“ kitas, „Hyundai“ markės automobilis.

Įrašu su portalu „Kas vyksta Kaune“ pasidalinęs kaunietis jį pavadino „tipine avarija“ ir pakomentavo, jog tai – „įprasta situacija su pamokančia pabaiga“. Greičiausiai jis, kaip ir kiti avarijos liudininkai, prisiminė posakį „neskubėk ir būsi pirmas“, kuris šiuo atveju „Peugeot“ vairuotojui būtų sutaupęs ne tik laiko, bet ir pinigų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA