Išrinkti Tarptautinių vaikų žaidynių veidai | Kas vyksta Kaune

Išrinkti Tarptautinių vaikų žaidynių veidai

R. Tenio nuotr.

Artėjant didžiausiam Lietuvos metų sporto renginiui – Tarptautinėms vaikų žaidynėms (ICG2017), išrinkti trys vaikai, kurie tapo žaidynių veidais. Iš viso į organizatorių kvietimą dalyvauti konkurse atsiliepė kone šimtas vaikų, o tai pranoko visus lūkesčius.

Sunki užduotis

Organizatoriams teko nelengva užduotis iš tokio gausaus dalyvių būrio išrinkti nugalėtojus. Po ilgų diskusijų galiausiai nuspręsta, kad „ICG2017” veidais tampa Greta Marija Davidavičiūtė, Kasparas Daranda ir Milda Gadliauskaitė.

Visi konkurso nugalėtojai susitiko su „ICG2017” ambasadore Rūta Meilutyte ir Kauno meru Visvaldu Matijošaičiu.

„Išrinkti vaikai gavo ne tik puikią progą pasireikšti, bet kartu ant jų pečių gula ir nemaža atsakomybė. Jų veidai mus matomi visame mieste, tad jie tampa labai svarbia žaidynių dalimi“, – teigė V. Matijošaitis.

„Šie šaunūs vaikai pasirinkti, nes, mūsų nuomone, geriausiai atspindės „ICG2017” dvasią. Visi vaikai vienaip ar kitaip susiję su sportu, tad konkurse tai jiems pridėjo papildomų balų, nors tai ir nebuvo lemiamas veiksnys. Artimiausiu metu bus organizuojama neeilinė fotosesija, kurios metu vaikai bus pristatyti visiškai kitokiuose vaidmenyse. Rezultatas bus neeilinis ir išskirtinis“, – kalbėjo žaidynių organizatorius, Kauno S. Dariaus ir S. Girėno sporto centro vadovas Giedrius Bielskus.

Trys nugalėtojai

Kasparas Daranda nesenai atšventė savo 15-ąjį gimtadienį.

„Žaidžiu krepšinį, o pavasarį prasidės jau dešimti metai, kai lankau krepšinio treniruotes. Anksčiau pradėjau lankyti krepšinį, nei eiti į mokyklą. Žaidžiu A. Sabonio krepšinio mokykloje – ten pradėjau, ten manau visada ir žaisiu. Esu lojalus“, – teigė Kasparas.

K. Daranda ryungtyniauja lengvojo krašto arba sunkaus krašto pozicijoje.

„Mano idealas yra Kevinas Durantas, nes jis aukštas, snaiperis. Jis realiai viską darantis žaidėjas“, – kalbėjo K. Daranda.

Netrukus 12-ąjį gimtadienį švęsianti Greta Irena Davidavičiūtė vienintelė iš „ICG2017” veidų yra ne kaunietė – mergaitė atvyko iš sostinės. Gretą Ireną drąsiai galima vadinti žmogumi-orkestru.

„Labai mėgstu filmuotis reklamose. Teko filmuotis net su Donatu Montvydu. Tada šoku pramoginius šokius, vasarą važiuosime į Italiją. Taip pat lankau modelių būrelį ir dalyvaujame pasirodymuose. Taip pat vaidinu, o mano svajonė ir tapti aktore. Dar lankau muzikos mokyklą, solinį dainavimą, groju fortepijonu“, – pasakoja Greta Irena.

Trylikametė Milda Gadliauskaitė į susitikimą su Kauno meru Visvaldu Matijošaičiu ir Rūta Meilityte atvyko tiesiai iš „Girstučio“ baseino, kuriame vyko Lietuvos plaukimo čempionatas. Milda taip pat varžėsi šiose varžybose.

„Jau šešerius metus lankau plaukimą. Plaukiu nuo antros klasės. Į plaukimą pakvietė draugė. Pradžioje tėvai norėjo, kad išmokčiau plaukti, bet lankau iki dabar“, – pasakoja M. Gadliauskaitė.

Plaukikė pasakoja, kad besikaupdama startams nuo visų aplinkinių atsitveria tylos siena – tai padeda susikaupti varžyboms.

Dalyvauti atrankoje ir „ICG2017“ veidu Mildą paragino mama.

„Tikrai nesitikėjau laimėti. Tai buvo staigmena“, – kalbėjo Milda, mėgstanti klausytis repo muzikos.

Dalyvių aktyvumas apstulbino

Liepos 4-9 dienomis Kaunas turės išskirtinę galimybę surengti Vaikų olimpiada vadinamas Tarptautinės vaikų žaidynės (International Children’s Games), kurios kiekvienais metais vyksta vis kitame pasaulio mieste. Teisę rengti žaidynes Kaunas iškovojo prieš dvejus metus Australijoje vykusiose žaidynėse.

Laikinoji sostinė bus pirmasis miestas Lietuvoje ir Baltijos šalyse, kuriame vyks didžiausias vaikų sporto renginys. Per pusės amžiaus žaidynių istoriją, jose jau sudalyvavo dešimtys tūkstančių vaikų, nuo 12 iki 15 metų amžiaus iš daugiau nei 500 pasaulio miestų.

Kaune laukiama 1500 dalyvių iš daugiau nei 90 pasaulio miestų.

Įdomu, kad žaidynėse Kaune dalyvaus visų apgyvendintų pasaulio kontinentų atstovai.

Vaikai rungsis krepšinio, mažojo futbolo, tinklinio, lengvosios atletikos, dziudo, plaukimo, stalo teniso ir buriavimo varžybose.

R. Meilutytės žvaigždė

Tarptautinių vaikų žaidynių veidu ir ambasadore tapo olimpinė čempionė Rūta Meilutytė, kurios žvaigždė pirmą kartą sužibo būtent šiose varžybose 2010 metais vykusiose Bahreino mieste Manamoje.

Tuomet vos 12 metų sulaukusi R. Meilutytė įveikė vyresnes varžoves ir iškovojo pirmas vietas plaukdama 50 metrų ir 100 metrų krūtine, antrąją – 50 metrų laisvuoju stiliumi ir trečią vietą kombinuotoje estafetėje su Kauno rinktine.

„Bahreino medalis man ypatingas, nes tai realiai pirmas medalis tarptautinėse varžybose. Beje, tuomet apskritai pirmą kartą skridau lėktuvu“, – šypsosi viena geriausių pasaulio plaukikių.

Sulaukusi kvietimo tapti žaidynių ambasadore R. Meilutytė ilgai nesvarstė.

„Aš turiu ką papasakoti, ką patarti. Turiu patirties, kuria galiu pasidalinti su vaikais. Sprendimas buvo lengvas – iškart žinojau, kad prisidėsiu prie šių žaidynių“, – teigė R. Meilutytė.

Ilgai nedvejojo

Kas taps „ICG 2017” talismanu organizacinio komiteto nariai ilgai nedvejojo – kone vienbalsiai pritarta tauro kandidatūrai.

„Turbūt kiekvienas paklaustas, kas yra Kauno simbolis nemirktelėjęs atsakytų, kad tai yra tauras. Tad ir pasirinkimas šį kartą buvo lengvas ir paprastas“, – šypsosi G. Bielskus.

Tiesa, kur kas sunkesnė užduotis bus suteikti sportiškajam taurui vardą.

„Šią misiją patikėsime jauniesiems sporto sirgaliams. Matyt, būtent vaikai turi pačią geriausią fantaziją ir tauriukui išrinks originaliausią ir sporto dvasią atsipindintį vardą“, – kalbėjo G. Bielskus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA