Kaunas paskelbė karą nelegaliems garažams: nugriautas pirmas iš 770 | Kas vyksta Kaune

Kaunas paskelbė karą nelegaliems garažams: nugriautas pirmas iš 770

Kaunas.lt nuotr.

Pirmadienį miesto centre demontuotas pirmasis neteisėtas statinys, – pranešė Kauno miesto savivaldybė.

Ankstų rytą pravėrus apleisto Vytauto prospekto daugiabučio kieme stūksančio garažo duris darbininkus pasitiko dulkės ir šiukšlės. Per keletą valandų neteisėtai stovintis garažas buvo supjaustytas dalimis ir išgabentas į bendrovės „Kauno švara“ teritoriją.

Nugriovus statinį surinktos šiukšlės, sutvarkyta aplinka, o gyventojams atsirado vietos statyti automobilius. Garažo demontavimą stebėjusi antstolė užtikrino, jog garažo nukėlimas vyktų teisėtai. Supjaustytos garažo dalys kurį laiką bus sandėliuojamos ir saugomos, o neatsiradus teisėtiems šeimininkams – utilizuojamos.

Kauno mero pavaduotojas Povilas Mačiulis mano, kad netrukus tokie skardiniai surūdiję garažai liks prisiminimu.

Praėjusių metų pabaigoje Kauno miesto savivaldybės specialistai suregistravo visus 870 visame mieste neteisėtai stovinčių garažų. Ant jų buvo užklijuoti informaciniai lapeliai, perspėjantys, kad iki kovo mėnesio pradžios nenusikėlus garažų, jie bus utilizuoti. Per du mėnesius į perspėjimą sureagavo maždaug 100 kauniečių. Šiuo metu mieste yra likę apie 770 nelegalių garažų.

„Dalis kauniečių sureagavo geranoriškai ir nusikėlė garažus. Kiti kreipėsi į savo seniūniją ir paprašė priverstinį nukėlimą šiek tiek atidėti, kad suspėtų tai padaryti patys. Visi likę garažai bus utilizuoti“, – sakė Kauno savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Romaldas Rabačius.

Didžiausia neteisėtų garažų koncentracija yra Petrašiūnų (275), Žaliakalnio (200) ir Panemunės (175) mikrorajonuose. Nelegaliais garažais vadinami be jokio teisinio pagrindo ant valstybinės žemės stovintys daiktai, kurie nėra nekilnojamasis turtas, bei pastatyti neturint tam leidimų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA