Rytinis reidas miesto centre: vairuotojai buvo itin nedrausmingi | Kas vyksta Kaune

Rytinis reidas miesto centre: vairuotojai buvo itin nedrausmingi

R. Tenio nuotr.

Penktadienį, rytinio piko metu, nuo 7:30 val. Kaune, Laisvės alėjos ir Vytauto prospekto sankryžoje vyko policijos priemonė, skirta stebėti ir fiksuoti pažeidimus: kaip vairuotojai laikosi šviesoforo signalo ir kelio ženklinimo reikalavimų. 

Per mažiau, nei dvi valandas fiksuota 15 prasižengėlių.

Pažeidimai fiksuoti neuniformuoto policijos pareigūno filmavimo kamera Vytauto prospekte, nusileidžiant nuo Parodos kalno, o pažeidimą padarę, t.y. į kairę sankryžoje ties Policijos komisariatu Laisvės alėjon sukantys vairuotojai tik atlikę neleidžiamą sukimo manevrą – iškart patekdavo į Laisvės alėjos pradžios-Trakų g. sankirtoje stovinčių policijos pareigūnų rankas. Čia jų laukė uniformuoti pareigūnai ir nežymėtas policijos automobilis, vėliau prisijungė ir žymėti policijos automobiliai.

Gresia baudos ir teisių atėmimas 

Pagal minėtoje zonoje esančius kelio ženklus, nusileidus nuo Parodo kalno – neleidžiama sukti į kairę (Laisvės al. pradžią), dažnai vairuotojai to nepaiso ir iš trečios eismo juostos rodo posūkį į kairę bei suka, taip sukeldami eismo spūstį už savęs bei avarines situacijas.

Portalo „Kas vyksta Kaune“ žurnalistai penktadienį, reido metu, užfiksavo 13 pažeidėjų, kurie sustodami ir bandydami atlikti neleistiną posūkį, buvo raginami iš paskos judančių automobilių, signalizuota garsu leidžiant suprasti, kad turima judėti tiesiai, kaip ir privaloma. Už minėtą pažeidimą gresia 30-90 eurų bauda arba teisių atėmimas 1-3 mėnesiams. Neturintiesiems nuobaudų, išrašoma pusė minimalios baudos – 15 eurų.

Kitas pažeidimas šioje vietoje – draudžiamojo šviesoforo signalo nesilaikymas – važiuojama degant raudonam.

Tokių vairuotojų užfiksuoti du, jiems numatyta 60-90 eurų bauda ar teisės vairuoti atėmimas iki pusmečio.

Rytinis policijos reidas

Teisinosi skubėję į darbą ar vežę vaikus į darželį

Portalo „Kas vyksta Kaune“ kalbinta pažeidėja iš Prancūzijos pasakojo vežusi vaikus į darželį. „Girdėjau signalą, vykau nuo Ledo arenos, kaip kitaip čia pasukti?“, – kalbėjo moteris.

Sustabdytas Albinas tikino žinantis, už ką baudžiamas, tačiau teisinosi skubėjęs į darbą: „Mačiau, koks ženklas, bet… Čia pirmą dieną važiuoju į naują darbo objektą. Už tokį pažeidimą baudžia pirmą kartą”.

Dauguma fiksuotų pažeidėjų automobiliuose vežėsi vaikus bei teisinosi skubantys į čia pat esantį vaikų darželį.

Buvo ir tokių, kurie pažeidimo nesibodėjo atlikinėti ir policijos pareigūnams važiuojant įkandin.

Rytinis policijos reidas

Nepaiso nei pašonėje esančio komisariato, nei kitų vairuotojų

Kelių policijos valdybos vadas Ramūnas Kemzūra atskleidė, kad informaciją apie šioje vietoje atliekamus pažeidimus gavo iš kolegų, dirbančių Kauno apskrities vyriausiame policijos komisariate. Įsitikinta, kad vairuotojai pažeidimų atlikinėti nesibodi ir policijos panosėje.

„Gavome daug nusiskundimų iš policijos kolegų, kad Vytauto pr. ir Laisvės al. sankryžoje pažeidinėjamos taisyklės, juk manevrą į kairę draudžia ženklinimas. Dažniausiai iš paskos važiuojantys vairuotojai ima drausminti pažeidėjus: signalizuoja ir kt., nes sudaromos spūstys važiuojantiems nuo Parodos kalno. Tačiau, pasirodo, nemažam skaičiui vairuotojų tai nei motais: per ilgiau nei valandą fiksuota grupelė pažeidėjų, nepaisiusių ženklo bei nesilaikiusių raudono šviesoforo signalo”, – komentavo R. Kemzūra ir pridūrė, kad tokio nedrausmingų vairuotojų kiekio nesitikėjo: „Nustebino nemažas pažeidėjų skaičius, juk galima apvažiuoti ratuką ir pasukti kitoje vietoje į kairę. Tai tikrai nesudėtinga.“

Pašnekovo teigimu, minėtus pažeidimus dažniausiai vykdo vietiniai, jau įpratę taip elgtis. „Tai piktybinis vairavimas, juk aiškiai matomi kelio ženklai, iš galo kiti signalizuoja – reiškia kažką ne taip darau”, – būti nuovokesniems kelyje ragino R. Kemzūra.

Jis akcentavo, kai įvažiuojama į sankryžą per raudoną šviesoforo signalą, iškyla grėsmė keliaujantiesiems per pėsčiųjų perėją, mat jiems iškart užsidega žalias signalas, leidžiantis keliauti.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA