Varžovų trenerio išgirtas Š. Jasikevičius: su kovingumu problemų nėra | Kas vyksta Kaune

Varžovų trenerio išgirtas Š. Jasikevičius: su kovingumu problemų nėra

Asociatyvi nuotr. / R. Tenio nuotr.

„Žalgiriui“ nepalankiai pasibaigė rungtynės su Eurolygos vicečempionais. Pirmojoje rungtynių pusėje įnirtingai besipriešinę, vėliau jie leido varžovams išsiverži į priekį ir susidariusio skirtumo nebeįveikė – rungtynės baigėsi rezultatu 67:76.

Po rungtynių Stambulo „Fenerbakče“ treniruojantis Željko Obradovič teigė, kad dar važiuojant į Kauną žinojo, kad lauks sunki kova, kokia ji ir buvo. „Atvykus į Kauną žinojome, kad čia laukia tikrai sunkus mačas, nes „Žalgiris“ paskutinėse penkiose rungtynėse žaidė tikrai gerai“, – teigė treneris. „Pirmojoje pusėje dominavo gera gynyba, bet su savo komanda priėmėme sprendimus, mesti iš sunkių pozicijų“, – rungtynes komentavo jis. Treneris atskleidė, jog būtent apie šias problemas ir kalbėjo ilgosios pertraukos metu, o dėl to, ką jo žaidėjai pademonstravo aikštelėje antroje rungtynių pusėje yra jiems itin dėkingas.

Tiesa, anksčiau Šarūną Jasikevičių treniravęs Ž. Obradovič negailėjo pagyrų ir, jo teigimu, itin patobulėjusiam Kauno klubui. „Dėkoju komandai už labai gerą darbą antroje rungtynių pusėje, nes žaidėme prieš „Žalgirį“, kuris dabar yra tikrai geresnis, nei buvo sezono pradžioje. Ir tai yra tikrai didelis mano draugo Šarūno Jasikevičiaus nuopelnas. Jie žaidžia žymiai geriau, turi pasitikėjimo savimi, yra labai agresyvūs aikštelėje – smagu žiūrėti“, – pagyrų negailėjo treneris. „Praleidome daug laiko drauge (su Šarūnu Jasikevičiumi, red.) ir man nebuvo jokios abejonės, kad Šaras bus geras treneris.“

Tuo tarpu pats Šarūnas Jasikevičius buvo nusivylęs komandos padarytų klaidų skaičiumi. „Norint aplošti tokias komandas reikia kovoti taip, kaip šiandien kovojome, nes vyrai tikrai kaunasi. Bet padarėm labai daug tų psichologinių klaidų, nuo pat pradžių žaidimas nesigavo, bet kažkiek dar laikėmės… Neturiu problemų su jų kovingumu, bet kai mes rungtynes visas laimėdavome, mes kovodavome, ir labai protingai. Šiandien buvo labai daug klaidų, neįvykdėme žaidybinio plano daug kur“, – tvirtino treneris.

Jis taip pat pripažino, jog net ir su mažesniu klaidų skaičiumi „Žalgiris“ kovojo su puikiai paruošta komanda ir jau žinojo, ko iš jos tikėtis. „Prieš mus yra nuostabi komanda su nerealiu atletiškumu, labai gerai paruošta – ir tai daro savo“, – žurnalistams pasakojo jis. „Žinote, komandos dabar jau yra sužaidę virš dvidešimt rungtynių, jos labai nieko naujo neparodys… Bet sakau, jeigu būtume norėję įvesti didesnę intrigą, mes turėjome padaryti mažiau klaidų.“

Portalas „Kas vyksta Kaune“ primena, jog kitos Eurolygos rungtynės „Žalgirio“ laukia kovo 9-ąją, kuomet kauniečiai namų arenoje susitiks su Atėnų „Panathinaikos“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA