Pralaimėta dar viena itin svarbi „Žalgiriui“ dvikova: nusileido vicečempionams | Kas vyksta Kaune

Pralaimėta dar viena itin svarbi „Žalgiriui“ dvikova: nusileido vicečempionams

R. Tenio nuotr.

Deja, bet taip „Žalgiriui“ reikalingos pergalės pasiekti nepavyko – kauniečiai nusileido Eurolygos vicečempionams Stambulo „Fenerbakče“ klubui rezultatu 67:76.

Rungtynes kauniečiai pradėjo optimistiškai nuteikiančiu veržlumu – per pirmąsias sekundes Augusto Lima pataikė dvitaškį, po kurio netruko sekti ir taiklūs Leo Westermann tritaškiai. Tiesa, šie taškai kauniečių į priekį neišvedė – rezultatas prieš pirmąją minutės pertraukėlę buvo lygus 10:11. Po pertraukėlės taškus ir toliau lengviau rinko Stambulo krepšininkai ir pirmąjį kėlinį pabaigė rezultatu 17:19.

Antrojo kėlinio pradžioje įtampa arenoje didėjo – sirgaliai skandavo vis garsiau, o varžovai vis dar neprisileido kauniečių arčiau, nei per keletą taškų. O ir pastarieji, atrodo, ketvirčio pradžioje turkams kirto žymiai lengviau, nei kauniečiams – įpusėjus antrąjį kėlinį švieslentėje degė rezultatas 19:24. Vis dėlto padėtį taisė ir sirgalius atgaivino septintąją antrojo kėlinio minutė tris taškus pelnęs Brock Motum ir taiklūs Pauliaus Jankūno baudų metimai, išvedę „Žalgirį“ į priekį (28:26). Ir nors kauniečiai priekyje laikėsi iki pat paskutiniųjų kėlinio minučių, jas puikiai išnaudojo Stambulo „Fenerbakče“ žaidžiantis Ekpe Udoh, po kurio dvitaškio skirtumas ir vėl sumažėjo iki vieno taško – 31:30.

Po ilgosios pertraukos krepšininkai ir vėl grįžo nusiteikę kovai, tačiau abi komandos rungtynėse itin daug dėmesio skiria gynybai, todėl taškų krito nedaug – įpusėjus kėlinį švieslentėje degė rezultatas 40:40. Tiesa, varžovai iškart metė kelis taiklius metimus, taip išsiverždami į priekį 40:45. Rezultatyvūs prasiveržimai svečiams iš Stambulo ir toliau leido išlaikyti persvarą, tačiau kauniečiai taip pat nesnaudė. Trečiąjį kėlinį komandos užbaigė rezultatu 48:55 „Fenerbakče“ naudai.

Nors ir ne itin sėkmingai užbaigę trečią ketvirtį, kauniečiai ketvirtojo pradžioje parodė, ką moka – vos per kelias minutes ne tik išlygino rezultatą, bet ir įgijo minimalią vieno taško persvarą. Gaila, kad šiuo pasiekimo ilgai džiaugtis neteko – „Fenerbakče“ ekipa atsilygino taikliu dvitaškiu su pražanga (56:58). Sunkiai stabdomi varžovai buvo ir kėlinio viduryje – likur 5 minutėms iki rungtynių pabaigos „Žalgiris“ atsiliko jau aštuoniais taškais, o toliau skirtumas tarp komandų pelnytų taškų tik didėjo, kol pasiekė dešimt taškų. Tuomet, drauge su sirgaliais, atsigavo ir žalgiriečiai, vėl sumažinę skirtumą iki 8 taškų, tačiau tai nebepadėjo – rungtynės pralaimėtos rezultatu 67:76.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA