Pakaunės gyventojams – dar daugiau naujų autobusų | Kas vyksta Kaune

Pakaunės gyventojams – dar daugiau naujų autobusų

R. Tenio nuotr.

Ketvirtadienį Raudondvaryje visuomenei pristatyti šeši nauji žemagrindžiai autobusai, pritaikyti neįgaliesiems, juos su vežimėliais į autobusą įkels specialus liftas.

Autobusai važinės rajono gyvenvietėse, veš populiariais maršrutais: į Kulautuvą, Lapes, Čekiškes, Batėgalą, Vandžiogalą ir kt. Nuo šiol tokių autobusų rajono keliais važinės jau 16-ka.

Naujuose „Temsa MD9 LE” autobusuose įrengtos 33 sėdimos ir 19 stovimų vietų, veikia kondicionierius, elektroninės švieslentės, dirba ekologiškas „EURO 6“ standarto variklis, LED žibintai, garso izoliacija.

„Kautros“ generalinis direktorius Linas Skardžiukas pabrėžė, kad naujasis autobusas yra draugiškas gamtai: optimalus galios perdavimas ir automatinė pavarų dėžė užtikrina mažesnes kuro sąnaudas ir mažesnį išmetamųjų dujų kiekį.

Šias transporto priemones už daugiau, nei 700 tūkst. eurų įsigijo UAB „Kautra“. Pernai ši įmonė pervežė beveik 500 tūkst. Kauno rajono žmonių.

Į autobusą tilps vienas neįgalusis su vežimėliu, pastebimas šių keleivių aktualumas Lapėse, kur veikia neįgaliųjų centras, taip pat jų nemaža ir Akademijoje, Čekiškėse.

„Pagyvenę ir negalią turintys žmonės, taip pat mokiniai sudaro didelę dalį keleivių, kurie naudojasi viešuoju transportu. Smagu, kad mūsų partneriai „Kautros“ bendrovė keleiviams vežti siūlo patogias transporto priemones“, – teigė Kauno rajono meras Valerijus Makūnas. Jis pažymėjo, kad svarbu formuoti visuomenės požymį, jog negalią turintys žmonės yra tokie pat svarbūs bei jiems reikia pritaikyti kokybiškas paslaugas, kad jaustųsi saugiai, naudotųsi visomis paslaugomis kaip ir neturintieji negalios.

Pristatyti nauji autobusai Kauno rajone

Autobusą vairuojantis Ramūnas Komisaraitis pastebėjo, kad neįgaliesiems tereikės paspausti mygtuką ant autobuso ir laukti, kol vairuotojas ateis ir pajungs sistemą įvažiavimui į vidų, norint išvažiuoti – irgi reikės paspausti mygtuką, šįkart viduje autobuso, tuomet vairuotojas padės išvažiuoti atidaryta įvaža.

„Viena nuolatinė klientė su vežimėliu į Lapes vis važiuoja, taip pat yra Babtų kryptyje, jau pažįstame vieni kitus, žinome kas, kur važiuoja. Vairuotojo darbas ypatingas, tenka daug bendrauti, išgirsti žmonių istorijas, taip pat matau saulėlydžius, saulėtekius, rajono gamtą, Lietuvą. Sulaukiu ir padėkų, sodo vaišių, obuolių, ypač sodų lankymo metu. Keliautojams patariu daugiau šypsotis”, – kalbėjo R. Komisaraitis.

„Kautros“ marketingo direktorius Gintautas Pakusas akcentavo, kad naujieji autobusai pritaikyti ne tik žmonėms su negalia, bet ir tėvams su vaikų vežimėliais bei atpažįstami iš toli. „Autobusai išskirtiniai apipavidalinimu: baltai raudoni ir su rajono herbu, atpažįstami iš toli. Žmonėms jie jau bus lyg savi, tikime bus labiau tausojami. Jie gana patvarūs, kokybiški, važinėja įvairiose Europos šalyse”, – kalbėjo G. Pakusas.

Planuojama, kad naujieji autobusai tarnaus apie 8-erius metus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA