Kauno žemdirbiai kūrė šiuolaikinio ūkio viziją | Kas vyksta Kaune

Kauno žemdirbiai kūrė šiuolaikinio ūkio viziją

R. Tenio nuotr.

Kauno žemdirbiai kūrė šiuolaikinio ūkio viziją

Renginio metu Kauno rajono savivaldybė ir „Lytagra” pasirašė bendradarbiavimo sutartį, kurioje numatė kartu organizuoti šventes ir šviečiamuosius renginius, teikti metodinę pagalbą ūkininkams, supažindinti juos su žemės ūkio ir mokslo naujovėmis.

Kauno rajono meras teigė, kad konferencija svarbi ūkininkų bendruomenei telkti. „Šiandien Kauno rajonas šalyje geriausiu yra ir dėl šios įmonės veiklos. Viena šios įmonių grupės bendrovė valdo 3,4 tūkst. hektarų, turi daugiau kaip 3,5 tūkst. galvijų bandą. Įmonės darbuotojai šaknimis įaugę į šį kraštą, įdarbinę mūsų žmones, jie gerbia, ką daro”, – kalbėjo R. Makūnas.

„Lytagros” įmonių grupės valdybos pirmininkas Adomas Balsys teigė, kad įmonės dėmesys vis krypsta į Kauno rajoną. „Čia atsakingi darbuotojai, palanki socialinė terpė, taip pat yra gera aukštoji mokykla – A. Stulginskio universitetas“, – sakė A. Balsys.

Įmonė „Lytagra“ įkurta 1945 m., veikia Lietuvoje ir Latvijoje, šią įmonių grupę sudaro šešios antrinės įmonės ir 24 filialai, įmonėje dirba daugiau kaip 900 žmonių. Pernai nekonsoliduota apyvarta siekė 199 mln. eurų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA