Į Kauną grįžta didžiausios šalyje kūrėjų žaidynės „Hacker Games“ | Kas vyksta Kaune

Į Kauną grįžta didžiausios šalyje kūrėjų žaidynės „Hacker Games“

Organizatorių nuotr.

Išmanusis šiltnamis, apie neužrakintas duris perspėjanti spyna, savižudybių prevencijos programėlė ir dar dešimtys įrenginių, programų ar žaidimų.

Visa tai daugiau kaip 200 kauniečių per savaitgalį sukūrė prieš metus KTU „Santakos slėnyje“ vykusiose didžiausiose šalyje kūrėjų žaidynėse „Hacker Games“. Ar šiemet kauniečiai sukurs dar daugiau ir dar išradingesnių projektų? Sužinosime jau kitą savaitgalį.

Kovo 10-12 d. savaitgalį „Hacker Games“ renginys grįžta į Kauną, KTU „Santakos slėnį“. Tai – vadinamasis „hakatonas“, t.y. 48 valandų trukmės konkursas-dirbtuvės. Jo pradžioje programuotojai, inžinieriai, dizaineriai, verslo plėtros ir kitų sričių specialistai pristato savo idėjas, suformuoja komandas ir beveik dvi paras gamina veikiančius produktus ar bent jų prototipus. Renginio pabaigoje pristatomi projektai, komisija išrenka ir apdovanoja nugalėtojus.

Tokie renginiai yra ne tik puiki proga pritaikyti savo žinias ar užmegzti prasmingų pažinčių, bet ir realizuoti savo idėjas suburiant į komandą bendraminčius. Pavyzdžiui, jei turite idėją mobiliajai programėlei, bet nemokate programuoti, galite tiesiog pristatyti idėją ant scenos, pasakyti, kad ieškote programuotojų, dizainerių ar kitų specialistų jūsų komandai. Jei jūsų idėja juos sudomins, surinksite būrį idėjai įgyvendinti reikalingų talentų ir galėsite visą savaitgalį darbuotis.

„Be to, siekiame, kad po renginio komandos nesiskirstytų ir tęstų savo sukurtus projektus, galbūt paverstų juos jaunomis inovatyviomis įmonėmis. Vieniems „Hacker Games“ tėra savaitgalio dirbtuvės ir konkursas, tačiau čia turime visas galimybes ir sąlygas padėti pagrindus naujiems verslams“, – sako Rimantė Ribačiauskaitė, „Hacker Games“ žaidynes organizuojančios VšĮ „Versli Lietuva“ vyr. projektų vadovė ir startuolių platformos „Startup Lithuania“ koordinatorė.

Šiemet „Hacker Games“ Kaune turės keturias kategorijas – programinės įrangos, techninės įrangos, žaidimų ir susikertančių medijų. Prizų fonde – daugiau kaip 3,5 tūkst. eurų grynaisiais, kelionės į žaidimų pramonės renginius ir kiti prizai. Renginio dalyvius konsultuos dešimtys patyrusių mentorių.

Renginys organizuojamas kartu su Kauno startuolių inkubatoriumi „KTU Startup Space“. Jo vadovas Donatas Smailys tvirtina laukiantis ir padėsiantis komandoms, kurios savo idėjas norėtų plėtoti ir po renginio.

„Savaitgalio žaidynės – ne tik pramoga, bet ir reali galimybė pradėti startuolį. Tikimės, kad dalis komandų po hakatono savo idėjas ir toliau vystys mūsų bendruomenėje-inkubatoriuje“, – sako D. Smailys.

„Hacker Games: Kaunas“ šiemet organizuoja „Versli Lietuva“, „Startup Lithuania“ ir „KTU Startup Space“, renginį remia „TeleSoftas“, „GameInsight“, „Nebula Cluster“, taip pat Kauno miesto savivaldybė, „Koralis“, „TransferGO“, „TutoTOONS“, „Lemona“, „Elseta“, „SEO Helis“ ir kiti. Renginio informacinis partneris – „Kas vyksta Kaune“.

„Hacker Games“ vyks kovo 10-12 d., nuo penktadienio vakaro ir sekmadienio vakaro. Daugiau informacijos ir registracija čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA