Kauno vairuotojų elgesys pėsčiųjų perėjose stipriai liūdina (užfiksuota vaizdo registratoriais) | Kas vyksta Kaune

Kauno vairuotojų elgesys pėsčiųjų perėjose stipriai liūdina (užfiksuota vaizdo registratoriais)

Video stop kadras

Portalas „Kas vyksta Kaune” dalinasi kauniečio vaizdo registratoriumi užfiksuotu vaizdo įrašu ir kviečia padiskutuoti apie vairuotojų elgesį prie pėsčiųjų perėjų. Įraše užfiksuota, kaip kovo 1 d. ryte, po 8 val., piko metu, Šilainiuose, vairuotojai drąsiai lekia per perėją, kurioje tuo metu juda žmonės. Jei ne pėsčiųjų budrumas, neabejojama, kad skaudžių pasekmių nebūtų išvengta.

Gyventojas po savo video rašo: „Visiškai tipinė situacija, kur, garantuoju, absoliuti dauguma automobilininkų žiūrės ir sakys: „O tai kame čia problema? Juk nepartrenkė nieko, ar ne?“, – komentuoja Viktoras.

Įraše užfiksuoti gyvenamajame rajone, prie pėsčiųjų perėjos artėjantys automobiliai. Vos stabtelėję ar išvis nesustoję jie skuba per perėją nesidairydami, kai tuo metu per ją vyksta nuolatinis pėsčiųjų judėjimas. Beje, perėja pažymėta geltonais ženklais „Pėsčiųjų perėja”, informuojančiais, kad čia vaikšto daug žmonių, tad vairuotojai tokiose vietose turi būti itin atidūs. Tačiau, kelio ženklai ir reali situacija svarbi ne visiems vairuotojams.

Dar vienas panašus atvejis portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojų užfiksuotas Kovo 11-osios gatvėje praėjusią savaitę.

Primenama, kad Kelių eismo taisyklės (KET) įspėja: „Artėdamas prie nereguliuojamos pėsčiųjų perėjos, vairuotojas privalo sulėtinti greitį arba sustoti prieš kelio ženklą „Pėsčiųjų perėja“, kad praleistų į bet kurią jo važiavimo krypties eismo juostą, o keliuose su viena eismo juosta kiekviena kryptimi – į bet kurią eismo juostą perėjoje įėjusį pėsčiąjį. Jeigu prieš pėsčiųjų perėją sustojo transporto priemonė, ta pačia kryptimi važiuojantis vairuotojas privalo sustoti ir vėl pradėti važiuoti tik įsitikinęs, kad perėjoje nėra pėsčiojo, kuriam jis galėtų sutrukdyti arba sukelti pavojų. Jeigu prieš pėsčiųjų perėją transporto priemonė sulėtino greitį, ta pačia kryptimi važiuojantis vairuotojas privalo sulėtinti greitį arba sustoti ir vėl pradėti važiuoti tik įsitikinęs, kad perėjoje nėra pėsčiojo, kuriam jis galėtų sutrukdyti arba sukelti pavojų”, – sako KET.

Pėstiesiems KET įžengti į važiuojamąją dalį leidžia tik po to, kai jie įvertina atstumą iki artėjančių transporto priemonių ir jų greitį ir įsitikina, kad tai saugu ir nebus trukdoma transporto priemonėms.

Kviečiame padiskutuoti, ką manote vaizdo medžiagoje užfiksuotą vairuotojų/pėsčiųjų elgesį? Ar dažnai su tokia situacija susiduriate?

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA