Kaune pusmetį praleidęs brazilas: Laisvės alėja – geriau už Eliziejaus laukus | Kas vyksta Kaune

Kaune pusmetį praleidęs brazilas: Laisvės alėja – geriau už Eliziejaus laukus

Asociatyvi nuotr. / R. Tenio nuotr.

Socialinius tinklus šią savaitę užkariavo jauno keliautojo Fernando Castilho Cintra prisiminimai apie gyvenimą Kaune, kuriuos jis pavadino „50 dalykų, kurių išmokau apie Lietuvą“.

Portalui „Kas vyksta Kaune“ Fernando C. Cintra pasakojo, jog keliauja daug, o Kaune prieš kelerius metus praleido kiek daugiau, nei pusmetį.

„Ilga istorija, tačiau keliauju daug, daugiausiai darbo reikalais“, – pasakojo Brazilijoje populiarų tinklaraštį dviratininkams rašantis F. C. Cintra. „Pavyzdžiui, Kaune praleidau 7 mėnesius, vėliau dviračiu važiavau iki Rumunijos, tad pakeliui beveik mėnesį praleidau Lenkijoje, Slovakijoje ir Vengrijoje. Tuomet metus su puse gyvenau Rumunijoje.“

Vyras atskleidė, jog neseniai buvo gavęs pasiūlymą dirbti Vilniuje, tačiau jo atsisakė, todėl, nors Lietuva jam ir patiko, grįžti greitu metu į mūsų šalį neketina. Tačiau mielai dalinasi savo pastebėjimais apie tuos 7 mėnesius, praleistus Kaune.

F. C. Cintra tvirtina, jog lietuviai – aukšti: žiūrint, kaip Lietuvos krepšininkai žaidžia rungtynėse, galima pasijausti pačiu mažiausiu žmogumi planetoje… Tuo tarpu žiūrint, kaip rungtyniauja mūsų krepšininkės, galima pasijusti pačiu negražiausiu.

Brazilas taip pat pastebėjo, jog lietuviai mėgsta skųstis dėl eismo sąlygų, tačiau tuo pat metu gali priversti 150 kilometrų per valandą greičiu važiuojantį automobilį sustoti ir praleisti juos einančius per kelią. F. C. Cintra teigia, jog Vilnius yra vienas gražiausių miestų, kuriuose jam teko lankytis, tačiau Kaunas jam patinka labiau, o frazė „Kita stotelė – Čėčėnijos aikštė“ dar ir dabar girdisi sapnuose.

Savo įraše jaunas vyras šmaikštauja, kad Kaunas turi daugiau prekybos centrų, nei gyvenamųjų namų, o kefyras – kažkas, kas prieš 93-ejus metus turbūt buvo pienas.

Daugiau vaikino pastebėjimų apie tai, už ką geresnė yra Laisvės alėja, ką visi lietuviai turi bendro ir kokias frazes turėtų išmokti kiekvienas užsienietis, nemokantis lietuvių kalbos, rasite jo paskelbtame įraše socialiniame tinkle.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA