Tragiškai pasibaigusia nelaime susidomėjo ir sveikatos apsaugos ministras | Kas vyksta Kaune

Tragiškai pasibaigusia nelaime susidomėjo ir sveikatos apsaugos ministras

BNS 2017/02/25 22:34
Archyvas / Delfi.lt nuotr.

Sveikatos apsaugos ministras sako, kad tik po teisėsaugos tyrimo spręs, ar ministerijoje sudaryti darbo grupę, kuri analizuotų situaciją, kaip Jonavos ligoninės patalpose niekieno nepastebėta galimai pagimdė ir iš karto kūdikio atsikratė moteris, o paskui vaiko kūnelis su šiukšlėmis pateko į konteinerį, kur jį policija ir rado.

Aurelijus Veryga BNS šeštadienį teigė, kad „tik po policijos tyrimo bus aiškiau, nes ir patiems gydytojams dėl to daug neaiškumų“. Pasak jo, kol kas nėra tiksliai žinoma, ar rastas negyvas kūdikis buvo išnešiotas.

„Turime sulaukti teisėsaugos, ką ji išsiaiškins, nes kažkokių kitokių duomenų nesurinksime. Ne mūsų valioja pacientę apklausti. Tada savo išvadas galėsme daryti, bendrauti su medikais. Paraleliai, nemanau, kad kažką galėtume padaryti. Kai turėsime teisėsaugos išvadas, tada nuspręsime, ką darysime. Jeigu bus išvadose kažkas susiję su gydymo įstaiga, tada žinoma, turėsime sudaryti grupę, o jeigu tai nesusiję su medikų darbu…“ – BNS teigė ministras.

Pasak jo, situaciją pavyko aptarti su ligoninės, kur įvyko nelaimė, vyriausiojo gydytojos pavaduotoja. „Žinoma, jie sukrėsti“, – teigė ministerijos vadovas.

Į ligoninę atvyko su mama

A.Veryga BNS teigė, kad moteris į ligoninę atvyko ne viena, o su mama. „Jeigu jau ir mama nematė, kad dukra laukiasi, nežinojo apie tą nėštumą, tai gal jis nebuvo labai vėlyvas, nes kad gydytojai nepamatytų vykstančio gimdymo nelabai realu“, – BNS teigė ministras.

A.Veryga tikino dar negalintis pasakyti, kokias medikų darbo parodė ši istorija.

Jis abejoja, ar nuo tokių situacijų išgelbėtų ligoninėse sumontuotos vaizdo kameros. „Net ir kalbėti apie tai nelabai galime, nes yra paciento privatumas“, – svarstė jis.

A.Veryga mano, kad greitai moteris gali pagimdyti ir niekam nesukelti įtarimų, nes tai jos antras nėštumas. „Nereikia įsivaizduoti, kad gimdydamos visos rėkia per visą ligoninę“, – teigė ministras.

Reikalinga krizinio nėštumo programa

Parlamentinio Sveikatos reikalų komiteto vadovė „valstietė“ Agnė Širinskienė BNS tikino, kad šis atvejis akivaizdžiausiai parodė, kad reikalinga krizinio nėštumo programa.

„Reikėtų kalbėti apie krizinio nėštumo problemas, padėti moterims, kurios ištiktos krizės – ši situacija labai aiškiai rodo“, – teigė parlamentarė, pasak kurios, Seimo pavasario sesijoje bus priimtas sprendimas sukurti krizinio nėštumo programą.

A.Veryga apgailestauja, kad krizinio nėštumo metu kai kurioms moterims sudėtinga gauti pagalbą, jeigu jos gyvena regionuose, o ne dideliuose miestuose.

BNS jis teigė, kad su socialinės apsaugos ir darbo ministru tarsis, kad krizinio nėštumo programa būtų kuo greičiau pradėtų funkcionuoti.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA