Kaip išgelbėti pasaulį per savaitgalį? | Kas vyksta Kaune

Kaip išgelbėti pasaulį per savaitgalį?

Organizatorių nuotr.

Jei išgelbėti pasauliui, ar bent jį paversti geresne vieta gyventi, užtektų 59 valandų – paaukotumėte jas? Tam pasiryžę yra tarptautinio socialinio verslo ir inovacijų startuolių savaitgalio „ChangeMakers‘ON“ dalyviai.

Vasario 24-26 dienomis Kaune vyks analogų Lietuvoje neturintis tarptautinis socialinio verslo ir inovacijų startuolių savaitgalis „ChangeMakers‘ON“. „ChangeMakers‘ON“ misija – „suremti pečius“ ir padėti 14-ai komandų sukurti tvarius socialinio verslo modelius.

„Jei nori pokyčių, pradėk nuo savęs ir įkvėpk kitus“ – teigia renginio iniciatorė, VšĮ „Europos socialinis verslumo ugdymo ir inovatyvių studijų institutas“ direktorė Simona Šimulytė.

Socialinis verslas – nepopuliarus būdas gelbėti pasaulį

Lietuvoje socialinis verslas dar nėra prigijusi praktika, o ja užsiimantys – susiduria su žinių trūkumu arba nepalankiomis sąlygomis. Todėl, kaip teigia „Change Makers‘ON“ iniciatorė, Europos socialinio verslumo ugdymo ir inovatyvių studijų instituto direktorė Simona Šimulytė, labai svarbu padėti socialinio verslo atstovams. Ir nesvarbu ar jie tik pradedantieji, ar jau kuriantys, ar išgyvenantys sudėtingą laikotarpį. “ChangeMakers’ON” – tai būdas populiarinti socialinį verslą Lietuvoje. Dalyviai viso savaitgalio metu tobulins savo socialinio verslo idėjas, o jiems talkins verslo pasaulio atstovai-ekspertai.

“Vien idėjos, asmeninių pastangų neužtenka. Socialinių inovacijų kūrėjams svarbi pagalba ir palaikymas. Mes norime paskatinti šį inovacijų kūrimo procesą, pasidalinti savo patirtimi, padėti išvengti klaidų. Mūsų tikslas – parodyti, kad esate ne vieni, kad yra pagalba, kad viskas yra įgyvendinama, kad mes norime padėti, pasidalinti patirtimi ir žiniomis. Norime, kad socialinių pokyčių procesas vyktų greičiau.” – pasakoja S. Šimulytė. Dalyviam prizusįsteigė net žurnalo „Forbes“ pripažintas verslo inkubatorius „Bridge for Billions“.

Renginys organizuojamas prisidedant prie visų 16-os Jungtinių Tautų organizacijos Darnaus vystymosi tikslų 2030 įgyvendinimo (Sustainable Development goals 2030). Net ir Kauno Kolegijos viešojo maitinimo katedros aktyvus jaunimas sudarė dalyvių maitinimo meniu atsižvelgiant į principą „sveika-maistinga-skanu-labai gražu“.

Socialinis verslas nėra socialinė įmonė

„ChangeMakers‘ON“ atidarymo renginio vakarą vyks ir podiumo diskusija tema: „Skirtumai tarp socialinio verslo, socialinė įmonės bei socialinės atsakomybės. Kodėl tai svarbu?“.

Diskusijoje dalyvaus Socialinės darbo ir apsaugos ministerijos viceministras Eitvydas Bingelis, Kauno miesto savivaldybės vicemeras Simonas Kairys, KTU prorektorė Jurgita Šiugždinienė, „Factobotics” bendraįkūrėjas Justinas Katkus, „Versli Lietuva” atstovė Neringa Stroputė, VšĮ „Europos socialinis verslumo ugdymo ir inovatyvių studijų institutas” direktorė Simona Šimulytė, „Scems France” bendraįkūrėjas Aidas Baubonis ir verslo akseletaroriaus „Socifaction” projektų vadovė Monika Juknienė.

„ChangeMakers‘ON“ – „VšĮ „Europos socialinio verslumo ugdymo ir inovatyvių studijų institutas“, VšĮ „Versli Lietuva“ bei KTU bendras projektas. Renginiu pradedamas bendradarbiavimas socialinio verslo ir socialinių inovacijų srityje. „ChangeMakersON“ renginys yra pirmasis ir tęstinis šio bendradarbiavimo pavyzdys. Prie renginio įgyvendinimo prisideda per 20 Lietuvos ir tarptautinių organizacijų. Renginyje taip pat dalyvaus užsienio startuolių grupės bei verslo atstovai iš kitų valstybių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA