Kauniečiai sunerimo dėl smarvės: akis graužia, burnoje nemalonus skonis atsirado | Kas vyksta Kaune

Kauniečiai sunerimo dėl smarvės: akis graužia, burnoje nemalonus skonis atsirado

R. Tenio nuotr.

Portalo „Kas vyksta Kaune” redakcija penktadienio rytą sulaukė kauniečių pranešimų, kad Aleksote sklinda nemalonus kvapas, gyventojų įtarimu to kaltininkas – stiklo fabrikas. Aplinkos apsaugos atstovai patikino, kad fabrikas gavęs pranešimą, netrukus sustabdė gamybą.

Nemaloniu kvapu aplink fabriko teritoriją skundėsi ne vienas Kauno gyventojas.

Gintarė rašė: „Aleksoto stiklo fabrikas vėl nuodiją rajoną, akis graužia, burnoje kartu, patalpose pilna dūmų. Gal galite padėti?”.

„Aleksote jaučiama labai stipri smarvė, veržiasi į biuro patalpas pro langus, skauda galvas, graužia akis. Kas darosi?”, – klausė Eglė.

„Dirbu Aleksote ir tiesiog neįmanoma dirbti biure. Baisus kvapas kaip kokios degintos gumos ar kažko panašaus. Prieš mus yra Aleksoto stiklo fabrikas, kvapai nemalonūs iš ten dažnai sklinda, bet šįkart tiesiog neįmanoma. Akis graužia, burnoje nemalonus skonis atsirado. Laukiuosi, tikiuosi nepakenks mano vaiko sveikatai”, – rašė kita kaunietė.

Mindaugas informavo: „Europos prospekte nuo pat ryto nepakenčiamas kvapas, nėra kuo kvėpuoti nei lauke, nei pastato viduje. Įtariama, kad kvapas eina iš stiklo fabriko teritorijos.”

Vaida papildė: „Europos pr. 50 esančiame pastate labai smarkiai jaučiamas degėsių kvapas, esame priešais Kauno stiklo fabriką. Įtarimas, kad būtent iš ten ir eina šis nuodingas kvapas. Jau ne pirmas kartas, be to kolektyve turime besilaukiančių kolegių”.

„Važiavau Aleksote Europos prospektu, dvokia, smarvė, baisiau nei kažkada nuo buvusio mėsos kombinato. Kas per velnias ten ką verda, ar nuo stiklo fabriko šie kvapai? Viskas modernizuojama šiais laikais, ar tiesiog taupo žmonių sveikata, vietoj to, kad įrengtų filtrus?”, – rašė kitas kaunietis.

Aplinkos apsaugos atstovai gavo iškvietimą

LR Aplinkos ministerijos Kauno regiono aplinkos apsaugos departamento atstovė informavo, kad pranešimas apie šį įvykį buvo gautas. Departamentui susisiekus su įmone, apie 10:40 val. fabrikas sustabdė gamybą, patikslinta, kad degintos ne atliekos, pastatas šildomas dujomis.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro prie Sveikatos apsaugos ministerijos Kauno departamento Vidaus administravimo skyriaus vyriausioji specialistė Kristina Mikalauskienė informavo, kad apie blogą kvapą, sklindantį nuo Europos pr. 91, Kaune, įstaiga šiandien sulaukė vieno skambučio iš gyventojos, kuri nenurodžiusi tikslaus adreso, skundėsi atsiradusiu blogu kvapu, jai patarta kreiptis į Aplinkos apsaugos agentūrą.

Portalui „Kas vyksta Kaune“ su įmone „Stiklo fabrikas” susisiekti nepavyko, policija pranešimų apie įvykį negavo.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA