Kas vyksta Kaune vasario 24-26 dienomis? (renginių programa) | Kas vyksta Kaune

Kas vyksta Kaune vasario 24-26 dienomis? (renginių programa)

Asociatyvi nuotr. / Delfi nuotr.

Puikios naujienos visiems, kurie nemėgsta žiemos – jos varymo iš kiemo savaitgalis jau atėjo, o dėl patogiais laikais išsidėsčiusių švenčių, žiemužei pasakyti „iki“ galėsite net keletą kartų. Kokie tie laikai ir kuriose Kauno vietose bus švenčiamos Užgavėnės, galite sužinoti vasario 24-26 dienų renginių programoje, kurią čia ir pateikiame.

Kritinė masė 

Vasario mėnesio dviratininkų laukta „Kritinė masė“ vyks jau šį penktadienį. Pradžia – 19 valandą Miesto sode. „Kritinė masė“ – tai visame pasaulyje paskutinį kiekvieno mėnesio penktadienį vykstanti akcija, kurios metu žmonės su dviračiais ir kitu savaeigiu transportu užima miesto gatves. Renginys nemokamas.

Sporto mugė

Visą savaitgalį, vasario 24-26 dienomis, Lietuvos sporto universiteto Lengvosios atletikos manieže (Aušros g. 42) vyks sporto mugė. Čia lankytojų lauks sporto klubų, organizacijų bei mokyklų prisistatymai, atviros treniruotės, pažintiniai užsiėmimai, Lietuvos klasikinės jėgos trikovės čempionatas ir kitos veiklos. Renginys mokamas.

Sveikatos dienos

Kauno futbolo manieže (Aukštaičių g. 51) vyks „Sveikatos dienos 2017“, kurių metu vyks seminarai, bus galima gauti naudingų patarimų iš sveikos gyvensenos specialistų, sudalyvauti kraujo donorystės akcijoje bei pasidaryti nemokamus sveikatos tyrimus. Renginys mokamas.

Koncertas „Sandėlyje by Volfas Engelman“

Penktadienį 21 valandą savaitgalis prasideda „Sandėlyje by Volfas Engelman“, mat čia koncertuos jau puikiai kauniečiams pažįstamas Phonic Scoupe narys Justas. Sandėlininkai rekomenduoja rezervuotis staliuką iš anksto.

Užgavėnės Rumšiškėse 

Vasario 25 dieną, šeštadienį, nuo 12 valandos Lietuvos liaudies buities muziejus pavirs tikra Užgavėnių sostine. Vyks gražiausios kaukės rinkimai, šokiai, viktorinos, bus išbandytas raumenų tvirtumas žaidžiant liaudies žaidimus… Visų veiklų neišvardinsi – jas reikia pačiam išbandyti. Renginys mokamas.

Užgavėnės III forte

Šeštadienį 12-15 valandą trečiame forte vyks žiemos varymas iš kiemo. Organizatoriai perspėja: „Ateiti su kaukėmis, atsinešti gerą nuotaiką, vaišių ir duoklę muitininkams, kurie iš visų ima ir visus praleidžia.“ Seniavos Užgavėnių respublikos III fortą galima pasiekti autobusu nr. 65, išlipus stotelėje „Seniava“. Renginys nemokamas.

Koncertas „Sandėlyje by Volfas Engelman“

Šeštadienio atsipūtimui – Rimo Šapausko koncertas jau pamėgtoje Kauno vietoje. Pradžia – 21 valandą. Pažadas – įkaitusi šokių aikštelė ir tik pačios geriausios emocijos. Sandėlininkai rekomenduoja rezervuotis staliuką iš anksto.

Užgavėnės Lampėdžiuose

Jau tradiciškai Lampėdžių bendruomenės centras kviečia išvaryti žiemą iš kiemo. Renginiys prasidės 12 valandą, o programoje – folkloro ansamblio „Sodyba“ pasirodymas, Morės deginimas, šokiai, žaidimai bei, žinoma, blynų kepimas. Renginys nemokamas.

Užgavėnės Aleksote

Sekmadienį 14 valandą Užgavėnes švęs ir žiemą iš kiemo varys Aleksoto gyventojai. VDU Kauno botanikos sode vyks kaukių paradas, gražiausios kaukės rinkimai, šokiai, žaidimai, bus deginama Morė ir valgoma daug, daug blynų. Renginys nemokamas.

Užgavėnės Raudondvaryje

Sekmadienį 14 valandą Raudondvaris sutiks ir paskelbs pavasarį. Pasak organizatorių, Užgavėnės Raudondvaryje šįmet įgaus ir vestuvinių atspalvių, mat 15 valandą susirinkusieji dalyvaus Žiemio Lašiniausko ir Pavasarės Kanapinskaitės tuoktuvėse. Vestuvių puota vyks prie kultūros centro. Renginys nemokamas.

Padėkos koncertas

Sekmadienį 16 valandą Kauno šv. apaštalų Petro ir Povilo arkikatedroje bazilikoje vyks koncertas, skirtas padėkoti tiems, kurie rėmė didžiųjų Juozapo Radavičiaus vargonų restauracijos darbus. Koncerte dalyvaus ir menininkai, patys prisidėję prie ypatingo instrumento atgimimo. Renginys – nemokamas.

Primename, jog jeigu norite pamatyti daugiau renginių kurie vyksta Kaune, galite apsilankyti mūsų renginių kalendoriuje. Čia taip pat galite pasiūlyti ir savo renginį.

Sinoptikai kol kas praneša saulėtą žiemos varymo iš kiemo savaitgalį, tačiau tam, kad netikėtos orų permainos nesudrumstų nuotaikos, kas 20 minučių atnaujinamą orų prognozę rasite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA