Trijų mažamečių vaikų mama nusivylė Kauno švietimo skyriaus specialistų požiūriu | Kas vyksta Kaune

Trijų mažamečių vaikų mama nusivylė Kauno švietimo skyriaus specialistų požiūriu

R. Tenio nuotr.

Prasidėjus vaikų priėmimui į Kauno bendrojo ugdymo įstaigas, pasipylė nepatenkintų ir Kauno savivaldybės švietimo skyriaus darbu nuviltų kauniečių laiškai. Trijų mažamečių vaikų mama, kaunietė Žaneta pasidalino savo istorija su portalo „Kas vyksta Kaune“ redakcija ir teigė sulaukusi nuviliančio Kauno švietimo skyriaus atsakingų darbuotojų atsakymo, kuris ją labai neramina. Moteris galvoja, kaip reikės gyventi naujais mokslo metais, galbūt tartis su darbdaviais dėl darbo laiko, nes kitaip neįsivaizduoja, kaip spės pasirūpinti trim auginamais mažamečiais vaikais.

„Prašau patarti tris mažamečius vaikus auginančiai šeimai – penktokė mokosi mokykloje prie mamos darbo (ne pagal gyvenamąją vietą), pirmokės į tą pačią mokyklą nepriima, nes nepriklauso pagal naują tvarką, keturmetis lanko darželį, tėvai dirba standartinę darbo dieną nuo 8 iki 17 val. Nematau fizinių galimybių sugebėti visus tris vaikus išvežioti per tris institucijas tuo pačiu dar spėjant į darbą – nesikreipiu dėl pašalpų, kreipiuosi tik norėdama turėti šansų pačiai dirbti, išlaikyti ir tinkamai pasirūpinti savo vaikais. Ar tikrai tris vaikus auginanti šeima nebegali turėti pirmumo teisės pasirenkant mokymo įstaigą, kurią jau lanko vienas iš jų“, – klausia trijų vaikų mama Žaneta.

Ji patikslino, kad šiuo metu vyresnioji lanko Žaliakalnio progimnaziją, pagal gyvenamą vietą pirmokei „priklauso” Martyno Mažvydo pagrindinė mokykla, o darželinukas lanko Pušynėlio darželį Panemunėje. Kaunietė teigė, kad iki šiol, kol nebuvo įvesta nauja tvarka, mokymo įstaigas rinkosi pagal tai, kad jos būtų arčiau darbų.

Kaunietė dar labiau nusivylė, kai išgirdo Kauno miesto savivaldybės švietimo skyriaus specialistų atsakymą ir teigia, kad bandys kreiptis į visas įmanomas institucijas.

„Informuojame kad, pirmumo teisės priimti mokytis įtvirtinta Švietimo įstatyme, jokių išlygų būti negali. Gyvenantys ne mokyklos aptarnavimo teritorijoje vaikai gali būti priimami į pasirinktą mokyklą tik į laisvas vietas, pagal prašymo padavimo datą ir laiką“, – atsakė sunerimusiai trijų vaikų mamai atsakė valdininkas.

Naujos priėmimo taisyklės

Paskutinį kartą miesto savivaldybės taryba priėmimo į Kauno miesto savivaldybės bendrojo ugdymo mokyklas tvarkos aprašą keitė praėjusių metų pabaigoje. Iki tol galiojo 2012-aisiais parengtas aprašas. Nors naujose taisyklėse numatyta, kad eilėse dėl prašymų pateikimo stovėti nereikia, kauniečiai tuo netiki ir toliau laukia eilėje.

Teigiama, kad pradėti mokytis pagal pradinio ugdymo programą pirmumo teise priimami asmenys, gyvenantys mokyklai priskirtoje aptarnavimo teritorijoje. Jei gauta prašymų pradėti mokytis pagal pradinio ugdymo programą iš mokyklai priskirtos teritorijos daugiau, nei mokykla gali priimti, atsižvelgiama į gyvenamosios vietos deklaravimo datą. Į laisvas vietas gali būti priimti ir ne mokyklai priskirtoje teritorijoje, tačiau tik tokiu atveju, jei priimti visi asmenys, gyvenantys mokyklai priskirtoje aptarnavimo teritorijoje. Jei neįmanoma patenkinti visų prašymų, asmuo siunčiamas į kitą mokyklą, vykdančią to paties lygmens programą.

Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kaune vykstančius įvykius, rašykite spec. formos „Pranešti naujieną“ pagalba arba per Facebook puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA