Policija nustatė, kas pjaustė kauniečių padangas: įtariami du apsvaigę jaunuoliai | Kas vyksta Kaune

Policija nustatė, kas pjaustė kauniečių padangas: įtariami du apsvaigę jaunuoliai

R. Tenio nuotr.

Kauno policijoje atliekamas ikiteisminis tyrimas pagal LR baudžiamojo kodekso 187 str. 1 d., dėl turto sugadinimo.

Vasario 21 d. apie 00:30 val. Kaune, V. Krėvės pr. 125 namo gyventoja, gimusi 1958 m., išgirdusi įtartiną garsą, pro savo buto pirmame aukšte esantį langą pastebėjo, kaip du vaikinai su peiliu dursto automobilių, stovėjusių prie minėto daugiabučio namo, padangas. Kita gretimo namo gyventoja, gimusi 1972 m., pamačiusi tuos pačius asmenis, įtartinai besielgiančius automobilių stovėjimo aikštelėje prie automobilių, nedelsdama iškvietė policijos pareigūnus. Atvykę policijos pareigūnai nustatė, jog yra apgadintos 12 lengvųjų automobilių padangos.

Siekiant operatyviai ištirti šį nusikaltimą buvo sudaryta Kauno apskr. VPK Dainavos PK Kriminalinės policijos skyriaus pareigūnų grupė, kurie vyko į nusikaltimo padarymo vietą ir nedelsdami ėmėsi tirti šį įvykį.

Profesionalaus pareigūnų darbo dėka, po mažiau nei 24 valandų buvo nustatyti du įtariamieji, gimę 1981 m. Jiems pareikšti įtarimai dėl minėto nusikaltimo įvykdymo, paskirtos kardomosios priemonės. Abu įtariamieji anksčiau teisti už įvairias nusikaltimas veikas, o tiriamą nusikaltimą įtariami padarę iš chuliganiškų paskatų bei būdami apsvaigę nuo alkoholio ir narkotinių medžiagų. Atliekant procesinius veiksmus buvo rastas ir nusikaltimo įrankis – peilis. Taip pat surinkti kiti reikšmingi tyrimui įrodymai. Automobilių savininkams padaryta turtinė žala šiuo metu yra tikslinama, toliau tęsiami ikiteisminio tyrimo procesiniai veiksmai.

Už šią nusikalstamą veiką įtariamiesiems gresia viešieji darbai arba bauda, arba laisvės apribojimas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Tyrimą kontroliuoja ir organizuoja Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros Pirmojo skyriaus prokurorai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA