Į kokybiško maisto ir spalvingų vaizdų harmonijos „Salą“ – įžymybių desantas | Kas vyksta Kaune

Į kokybiško maisto ir spalvingų vaizdų harmonijos „Salą“ – įžymybių desantas

Organizatorių nuotr.

Pirmadienį Nemuno saloje duris pravėrė naujas restoranas „Sala“. Nuostabiais vaizdais pro „Žalgirio“ arenos langus ir ekologiškais, menininkų kūrinius primenančiais patiekalais galinčio pasigirti restorano atidaryme dalyvavo būrys garsių kauniečių.

„Mūsų išskirtinumas – unikali vieta, ramybė, kokybiškas maistas bei harmoninga „Sala“ saloje, – teigė Kauno „Žalgirio“ arenos direktorė Asta Ivanauskienė. – Mums svarbu, kad restorane, kurių Kaune dar trūksta, apsilankę kauniečiai ir miesto svečiai, galėtų patogiai praleisti laiką. Beje, „Sala“ duris pravers nuo ankstyvo ryto, todėl bus galima pasimėgauti pusryčiais, rengsime ir degustacines vakarienes, ir pasaulyje populiarius brančus – vėlyvus šeimyninius pusryčius.“

Restorano atidarymo šventėje svečių akys krypo į augalotus Kauno „Žalgirio“ krepšininkus. Ką tik Karaliaus Mindaugo taurę laimėję Paulius Jankūnas, Edgaras Ulanovas, Renaldas Seibutis ir Šarūno Jasikevičiaus vedini trenerių štabo nariai spinduliavo gera nuotaika ir džiaugėsi, kad po treniruočių ar rungtynių, galės pasistiprinti čia pat „Žalgirio“ arenoje esančiame restorane.

Nemažiau dėmesio sulaukė ir legendinis krepšininkas Arvydas Sabonis, dainininkas Linas Adomaitis su žmona Irma ir kiti spalvingo vakaro svečiai.

Tokiais pat spalvingais vaizdais atidarymo proga buvo galima pasigrožėti ir pro langus, kur vakaro sutemos pamažu apgaubė Nemuno salą, ir restorano viduje, kurį savo nuotaikingomis fantazijomis kūrė Eugenijaus Miliūno studijos architektas Aurimas Ramanauskas, dizaineris Vaidas Zabulionis, dailininkas Tadas Šimkus, ir ant puošnių stalų.

Su austrėmis ir šampanu pasitikti svečiai, bandydami įspėti skonius bei poskonius, vaišinosi jautienos antrekotu su raugintomis daržovėmis bei antienos taukuose skrudintomis bulvytėmis, skumbrės karpačio, Lietuvos ūkininkų brandintais karvės, ožkos, avies sūriais su figų uogiene, šokoladiniu kremu su juodaisiais serbentais.

„Tačiau mūsų siekiamybė – ne išskirtinis patiekalas, bet išskirtinė visuma“, – tikino „Sala“ virtuvės šefas Linas Jackevičius ir vieną po kito vertė kozirius.

Ekologiška mėsa restorane perkama tik iš Lietuvos ūkininkų, o žolėdžiai gyvūnai ir naminiai paukščiai auginami laisvomis, bet ne stresinėmis sąlygomis.

Natūraliai auginamos restorane „Sala“ pateikiamos šviežios žuvys, o, pavyzdžiui, šamai ar dorado, bus vežamos ir į specialią rūkyklą.

Iš Lietuvos ūkininkų bus perkami ne tik brandinti sūriai, bet ir daržovės.

„Mums svarbu sezoniškunas, tačiau pas ūkininkus užsakėme ir marinuotų bei raugintų daržovių – česnakų, brokolių, smidrų ar nuo seno lietuvių pamėgtų kopūstų, – Linas žadėjo nepamiršti ir vegetarų. – Eisime skanios, sveikos mitybos ir lietuviškumo keliu“.

Tačiau garsiam virtuvės šefui svarbu ne tik ekologija, skonis, sveikata, bet ir grožis: L.Jackevičius didelį dėmesį skiria maisto puošybai bei serviravimui, kuo atidarymo proga spėjo įsitikinti svečiai, o kai kurie jų patiekalų nuotraukas jau kėlė į savo „Facebook“ ar „Instagram“ paskyras.

Neatsitiktinai „Sala“ atidarymo proga simboliška juostelė į restoraną buvo nukirpta iš virtuvės – ten, kur gimsta skanūs, sveiki ir puošnūs patiekalai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA