Teisingumo ministrė: žaviuosi tokiais žmonėmis kaip Kauno tardymo izoliatoriaus darbuotoja | Kas vyksta Kaune

Teisingumo ministrė: žaviuosi tokiais žmonėmis kaip Kauno tardymo izoliatoriaus darbuotoja

BNS 2017/02/21 15:04
Asociatyvi / Delfi.lt nuotr.

Teisingumo ministrė Milda Vainiutė teigia, kad jai susižavėjimą kelia pilietiški žmonės, kurie nebijo pranešti apie negeroves, pažeidimus.

„Pati kaip žmogus labai žaviuosi tokiais žmonėmis, kurie išdrįsta tokius dalykus pasakyti“, – antradienį per susitikimą su opozicine konservatorių frakcija sakė ministrė, kalbėdama apie Kauno tardymo izoliatoriaus darbuotoją Rasą Kazėnienę, pranešusią apie galimus pažeidimus jos darbovietėje.

Ministrė patvirtino, kad pranešėjų apsaugą garantuojančių teisės aktų parengimas bus tarp jos prioritetinių darbų.

„Aišku, pavojus ir šeimai, ir tam pačiam asmeniui yra. Tai būtų prioritetinis darbas. Tokių žmonių dėka galime iškelti į viešumą tikrai negerus dalykus visuomenėje“, – sakė M.Vainiutė.

Didžiausia opozicinė Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų frakcija į savo posėdį teisingumo ministrę pakvietė aptarti situaciją laisvės atėmimo įstaigų sistemoje.

Vasario pradžioje nuo pareigų nušalinti Kalėjimų departamento direktorė Živilė Mikėnaitė ir Kauno tardymo izoliatoriaus laikinasis vadovas Edvardas Kviatkauskas.

Tokį sprendimą teisingumo ministrė priėmė atsižvelgusi į teisėsaugos pateiktą informaciją apie galimus pažeidimus Kauno tardymo izoliatoriuje. Specialiųjų tyrimų tarnyba, pati atsisakiusi pradėti ikiteisminį tyrimą, medžiagą persiuntė kelioms institucijoms, tarp jų ir Teisingumo ministerijai.

Anot izoliatoriaus Buhalterinės apskaitos skyriaus viršininkės R.Kazėnienės pareiškimo, Kauno tardymo izoliatoriuje pirties vedėja vadovauja pirčiai, kurios nėra, paslaugos ir prekės gali būti perkamos iš įmonių, galbūt susijusių su izoliatoriaus darbuotojais, o kai kurios prekės galėjo būti įsigyjamos už kelis ar keliolika kartų didesnę nei rinkos kaina.

Paskelbus šią informaciją viešai Teisingumo ministerija sulaukė keliasdešimt pataisos įstaigų darbuotojų elektroninių laiškų apie galimus pažeidimus kitose laisvės atėmimo vietose.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA