Jubiliejaus proga dviems dešimtims kauniečių šeimų dovanoja pramogas ant ledo | Kas vyksta Kaune

Jubiliejaus proga dviems dešimtims kauniečių šeimų dovanoja pramogas ant ledo

R. Tenio nuotr.

Seniausiai Kaune veikianti Akademinė kredito unija (AKU) šiemet mini veiklos dvidešimtmetį. Šia proga metų pradžioje organizacija pradėjo išskirtinę akciją, kurios kodas – 20. Akcijos tikslas kiekvieną šių metų mėnesį padaryti po dvidešimt gerų darbų.

Sausį dvidešimt eilinių kauniečių buvo apdovanoti savaitraščio apie Kauną pusmečio prenumerata, šį mėnesį AKU gerų darbų krepšelis pasipildė dar dviem dešimtimis geradarysčių: tiek sunkiai besiverčiančių Kauno šeimų gavo kvietimų pačiužinėti ant „Akropolio” ledo.

Jau rašėme, kad AKU užsibrėžė Kauno mieste ir rajone atlikti 20 gerų darbų, juos įgyvendina įmonės darbuotojai ir nariai. Šiai veiklai įmonė skirs vieną 2016-aisiais metais uždirbto pelno procentą.

Dovanojo emocijas

Akademinės kredito unijos administracijos vadovė Gitana Jasėnienė tiki, kad šie darbai įkvėps ir kitas įmones imtis panašių iniciatyvų bei paskleisti mieste gerumo virusą.

„Švenčiame veiklos 20-metį, vienas iš būdų paminėti mūsų jubiliejų – dalį savo uždirbto pelno skirti tiems, kam to stinga bei prisidėti prie miesto gerovės kūrimo. Vasarį dvidešimčiai socialiai remtinų Kauno šeimų išdalinome kvietimus pačiužinėti ant ledo, esančio „Akropolyje”, tikime, tai suteikė šeimoms puikių įspūdžių, padėjo pasisemti jėgų naujiems darbams, sustiprinti tarpusavio ryšius. Bilietus atsiimdamos šeimos nuoširdžiai dėkojo už šią staigmeną, kai kurie iš jų ant ledo su pačiūžomis užlipo pirmą kartą. Gera teikti tokias dovanas. Siurprizais kauniečius stebinsime ir toliau”, – sakė G. Jasėnienė.

Kitų gerų darbų įmonė kol kas neatskleidžia, tačiau patikina, kad jie bus ne mažiau netikėti.

Socialiai atsakinga įmonė

AKU dar prieš kelerius metus pradėjo skirti po procentą nuo pelno, paremti gerus savo narių sumanytus darbus, tai tapo gražia kolektyvo tradicija.

Įmonė jau trečius metus remia Kauno maratoną, miesto gatves užliejantį birželį. 2016-ųjų pabaigoje įmonė atnaujino pavėsinę Mergakalnyje, Kauno marių regioniniame parke. Taip pat nupirko aparatūrą vaikų reabilitacijos ligonei „Lopšelis“.

Teikia įvairias paslaugas

AKU dar 1997 metais įkūrė entuziastai – VDU dėstytojai bei studentai, padedami Kanados kredito unijų organizacijos SDID atstovybės. Ilgą laiką AKU teikė paslaugas tik akademinės bendruomenės nariams, tačiau per 20 metų įmonė išaugo ir šiuo metu gali teikti paslaugas bet kuriam Kaune ir Kauno rajone dirbančiam, gyvenančiam ar čia besimokančiam gyventojui bei skolina smulkiam ir vidutiniam verslui.

Šiuo metu AKU turi daugiau kaip 5,3 tūkst. narių, o aktyvai viršija 22 milijonus eurų. Teikiamos įvairios paslaugos, tarp jų verslo, būsto bei vartojimo kreditai, taupymo ir mokėjimo paslaugos. Nuo kitų bankų šis išsiskiria, nes pelnas lieka šalyje, tiksliau Kaune, čia mokami ir mokesčiai. Daugiau informacijos apie įmonės paslaugas rasite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA