Po tragiškos avarijos prakalbo liudininkai ir pažinojusieji žuvusį vaikiną | Kas vyksta Kaune

Po tragiškos avarijos prakalbo liudininkai ir pažinojusieji žuvusį vaikiną

Kas vyksta Kaune nuotr.

Portalas „Kas vyksta Kaune“ vėlyvą šeštadienio vakarą skelbė apie tragiškai pasibaigusią avariją, kurios metu žuvo jaunas kaunietis. Nelaimės vietoje sekmadienį kauniečiai, daugiausiai jaunesnio amžiaus aplinkinių daugiabučių Vilijampolės gyventojai degė atminimo žvakeles ir su ašaromis akyse pasidalino kraupiomis įvykio aplinkybėmis.

Šeštadienio vaizdas pribloškė ir šalia avarijos vietos veikiančios užkandinės darbuotojos, kurios vaizdą po avarijos Vilijampolėje matė savo akimis.

„Išgirdome smūgį ir išbėgome į lauką pažiūrėti. Automobilis buvo išsibarstęs dalimis, ant važiuojamosios dangos gulėjo vaikinas, kuris kaip visi aplinkui kalbėjo, sukniubo išlipęs iš automobilio. Iš karto po incidento sustojo šalia važiavę vairuotojai. Visi laukė atvykstančių medikų, nes vaizdas buvo kraupus, o žmonės nelabai kuo galėjo padėti“, – praėjusio vakaro nelaimės aplinkybėmis dalinosi kaunietė.

Portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojas Julius teigia kartu su kitais kauniečiai dar bandęs padėti automobilyje po avarijos įkalintam vairuotojui.

„Važiavau namo ir tik per porą sekundžių nepatekau į šią avariją. Tikėjausi, kad vairuotojas išgyvens, nes dar judėjo, buvo sąmoningas. Kalbėjo, sakė, kad jis Tomas. Galvojau per bagažinę ištrauksime jį ar bent atlaisvinsim. Bet be ugniagesių tai buvo neįmanoma. Iš bagažinės ištraukiau vaiko vežimėlį. Darau prielaidą, kad be tėčio liko kūdikis“, – ką tik įvykusio įvykio aplinkybes pasakojo kaunietis.

Prie stotelės atminimo žvakutę atėjęs uždegti žuvusio vaikino buvęs klasiokas sakė, kad nėra ko kaltinti dėl šios avarijos, mat automobiliu važiavę jo draugai buvo girti.

Vienas vyriškis pagerbti žuvusio atminimą atvažiavo taksi automobiliu, po kelių minučių atkeliavo trys merginos, kurios degdamos žvakutes, sunkiai valdė krentančias ašaras. Taip sekmadienio vakarą prie stotelės didėjo žvakučių jūra, kuri žuvusio ir mylimo vaikino jau nesugrąžins.

Pirminiais duomenimis, tragiška jauno vaikino gyvybę atėmusi avarija šeštadienio vakarą Kaune įvyko, kai lengvojo automobilio „Peugeot“ vairuotojas, važiuodamas dideliu greičiu, posūkyje nesuvaldė automobilio ir rėžėsi į stulpą. Vairuotoją išvadavo tik atvykę ugniagesiai gelbėtojai, bet jis jau buvo be gyvybės ženklų. Po avarijos automobilio keleivis, maždaug 20-ies vaikinas skubiai pristatytas į Kauno klinikų reanimaciją, kur medikai dar ir dabar kovoja dėl jo gyvybės.

Kol buvo likviduojami avarijos padariniai, Neries krantinės atkarpa buvo uždaryta, vairuotojai nukreipiami kitomis gatvėmis.

Ar vairuotojas tikrai buvo apsvaigęs nuo alkoholio, paaiškės po atliktų kraujo tyrimų.

Įvertinant šios avarijos padarinius kiekvienam verta susimąstyti, ką mes padarėme, kad panašių avarijų išvengtume? Ar sudrausminome prie vairo sėdantį neblaivų draugą, ar atėmėme iš jo automobilio raktelius? Ar žinodami, kad jūsų pažįstamas šiandien vartoja alkoholinius gėrimus ir sėda prie vairo, pranešėte policijai? Kiekvienas iš mūsų galime užkirsti kelią panašioms avarijoms ir pasiekti, kad nereikėtų draugams ir artimiesiems degti žvakučių tragiškų nelaimių vietose, tačiau reikia būti atsakingiems visiems: ne tik sėdantiems prie automobilio vairo, bet ir tai matantiems. Tokią rašinio pabaigą inicijavo portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytoja, teigusi, kad vakar visą dieną jie po Kauną neblaivūs važinėjo…

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA