Gripas iš šalies traukiasi, tačiau medikai ragina neprarasti budrumo | Kas vyksta Kaune

Gripas iš šalies traukiasi, tačiau medikai ragina neprarasti budrumo

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro (ULAC) duomenimis, penktadienį gripo epidemiją atšaukė dar viena – Varėnos rajono savivaldybė. Kauno mieste kol kas ji lieka galioti.

Vakar gripo epidemija atšaukta Šalčininkų ir Šilutės rajono savivaldybėse. Šią savaitę epidemiją atšaukė Zarasų, Kėdainių ir Šilalės rajono savivaldybės. Iš viso šį gripo sezoną epidemiją buvo paskelbusios 24 savivaldybės iš 60.

Epidemija lieka paskelbta Kauno miesto, Klaipėdos miesto ir rajono, Panevėžio miesto, Visagino, Akmenės, Ukmergės, Raseinių, Lazdijų, Jonavos, Prienų, Radviliškio, Kazlų Rūdos, Rietavo, Marijampolės, Mažeikių savivaldybėse.

Sergamumas gripu ir ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI) Lietuvoje mažėja, tačiau medikai ragina neprarasti budrumo. Naujausius duomenis apie sergamumą gripu ir ŪVKTI galima rasti čia.

Šeštąją šių metų savaitę (2017 m. vasario 6-12 d.) bendras Lietuvos sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklis buvo 108,8 atv./10 tūkst. gyventojų. Pernai tuo pačiu metu sergančiųjų buvo daugiau – 120,98 atv./10 tūkst. gyventojų.

Mažiausias sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklis šių metų 6-ąją savaitę registruotas Utenos administracinėje teritorijoje, o didžiausias – Marijampolės administracinėje teritorijoje.

Šeštąją 2017 metų savaitę visoje Lietuvoje dėl gripo į ligoninę buvo paguldyti 107 asmenys. Iš jų – 12 vaikų iki 2 metų amžiaus, 37 asmenys iki 17 metų, kiti – suaugusieji. Penki asmenys buvo gydyti intensyviosios terapijos skyriuje. Daugiausiai sergančiųjų buvo Kauno ir Vilniaus apskrityje.

2016-2017 m. gripo sezono metu iš viso registruoti 3 mirties nuo gripo atvejai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA