Neūkiškumo pavyzdys Kaune: aptikti du darželiai su išpūstais etatais | Kas vyksta Kaune

Neūkiškumo pavyzdys Kaune: aptikti du darželiai su išpūstais etatais

Kauno savivaldybės nuotr.

Kauno savivaldybės specialistai atrado dar vieną pavyzdį, kaip neūkiškai ilgus metus buvo žiūrima į miesto valdymą. Du nedideli, vienas šalia kito esantys vaikų darželiai iki šiol turi du direktorius ir dvi administracijas. Situacija šiose įstaigose pasikeis artimiausiu metu, apie tai skelbiama miesto savivaldybės atsiųstame pranešime spaudai.

„Atradę, kad du nedideli darželiai, kurių sklypai ribojasi, turi po atskirą direktorių, po atskirą direktoriaus pavaduotoją, po vieną sandėlininką, atskirus pastatų prižiūrėtojus, po buhalterį, buvome priblokšti. Tai – tipinis pavyzdys, kaip į miesto valdymą ir efektyvumą buvo žiūrima pro pirštus“, – teigė Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Petrauskas.

Dvi grupes turintis Kauno 1-asis darželis ir šešias grupes turintis „Klevelis“ veikia prekybos centro „Akropolis“ pašonėje. „Klevelis“ yra vienintelis miesto darželis, skirtas alergiškiems vaikams. Kauno 1-ajame darželyje vadovaujamasi Montesori pedagogika.

„Bet kokias permainas žmonės pasitinka su nerimu, bet galiu užtikrinti, kad darželių administracijų sujungimo nepajus nei vaikai, nei jų tėvai. Vaikai ir toliau bus ugdomi tose pačiose patalpose su tomis pačiomis auklėtojomis. Ugdymo metodikos ir specifikos liks tos pačios. Tiesiog vietoje dviejų direktorių liks vienas, sumažės ir direktorių pavaduotojų skaičius, vietoje dviejų sandėlininkų liks vienas, sumažės pastatus prižiūrinčių ir remonto darbus atliekančių darbuotojų skaičius, po sujungimo vienas buhalteris, raštvedys ir archyvaras“, – sakė G. Petrauskas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA