Lietuva vos netapo provokacijos auka: išsiųstas melagingas laiškas dėl Lietuvoje reziduojančių Vokietijos karių | Kas vyksta Kaune

Lietuva vos netapo provokacijos auka: išsiųstas melagingas laiškas dėl Lietuvoje reziduojančių Vokietijos karių

delfi.lt 2017/02/15 18:51
Kas vyksta Kaune nuotr.

Lietuva vos netapo provokacijos auka. Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis ir Seimo nariai gavo melagingą laišką apie tai, kad neva Lietuvoje reziduojantys Vokietijos kariai Jonavoje galėjo išžaginti nepilnametę globos namų auklėtinę.

Tokia pat informacija buvo pranešta ir Lietuvos policijai elektroniniu paštu. Išgalvota pavarde pasivadinęs asmuo rašė, kad vasario 10 d. Jonavos rajone vyrai, dėvintys karišką uniformą, išprievartavo 15-metę merginą. Asmuo teigė, jog tai padarė vokiečių kariai.

Seimo pirmininko V. Pranckiečio atstovė spaudai Dalia Vencevičienė DELFI pasakojo, kad gavus laišką jis iškart buvo persiųstas visoms atsakingoms institucijoms: Valstybės saugumo departamentui, Krašto apsaugos ministerijai, Vidaus reikalų ministerijai, mat laiško turinys sukėlė įtarimų.

Policija skubiai patikrino šią informaciją, ji visiškai nepasitvirtino. Atlikus tyrimą ir nustačius, jog pranešimas apie tariamą išžaginimą yra nepagrįstas, Kauno apskrities vyriausiajame policijos komisariate trečiadienį pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl melagingo įskundimo ar pranešimo apie nebūtą nusikaltimą.

Įtariama, kad tai gali būti provokacija, nukreipta prieš Lietuvos dalyvavimą NATO ir sąjungininkų pajėgų dislokavimą mūsų šalyje. Juolab, kad panašias provokacijas Rusija jau yra surengusi kitose Vakarų šalyse.

Pavyzdžiui, Vokietijoje buvo paskleista melaginga informacija, kad musulmonų imigrantai neva pagrobė ir išprievartavo 13 metų rusų mergaitę. Tai pasakojo pati mergina ir jos šeima, bet merginos mobiliajame telefone rasti duomenys atskleidė, kad rusė tą naktį praleido draugo namuose. Tai patvirtino ir 19-metis jaunuolis, su kuriuo ji leido laiką.

Ši melaginga istorija sukėlė aukšto lygmens politinį skandalą. Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas paragino Vokietiją pasidalinti informacija apie Vokietijoje gyvenančią nepilnametę rusę, kurios šeima sako, kad nepilnametę išprievartavo migrantai.

Rusijos žiniasklaida šią istoriją eksploatavo ne vieną dieną, todėl tai sukėlė įtarimų apie Rusijos provokaciją.

„Panašu, kad scenarijus kartojasi”, – sako Seimo pirmininko atstovė spaudai D. Vencevičienė.

Jos teigimu, tokių pranešimų buvo galima tikėtis, nes Seimas antradienį pradėjo svarstyti Lietuvos ir JAV susitarimą dėl bendradarbiavimo gynybos srityje. Seimo nariai gavo šiam susitarimui besipriešinančių neva gyventojų laiškų ir patys prakalbo apie tokį keistą suaktyvėjimą.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA