Arenoje tūkstančiai žmonių Valentino dieną sutiko kitaip | Kas vyksta Kaune

Arenoje tūkstančiai žmonių Valentino dieną sutiko kitaip

R. Tenio nuotr.

Tūkstančiai žmonių antradienio vakarą suplūdo į „Žalgirio” areną, jie meilės dieną sutinka šventėje „Valentino diena kitaip”. Kaip? Organizatorių teigimu – prasmingiau, kokybiškiau, sakraliau.

[galerija kiek=”28″]

Šventės pradžia buvo įspūdinga – susižiedavo jauna pora – Rokas ir Dovilė.

Katalikų organizuotame renginyje savo mintimis ant scenos pasidalino buvęs krepšininkas Laurynas Jacevičius: „Jei sutiksi dievą – niekad toks pats jau nebebūsi, dievas yra meilė… Esu aštuonis mėnesius vedęs, tai žymiai sunkiau, nei aš galvojau. Apologetas M. Ramsey yra pasakęs: „Jei kuris iš jūsų mano, kad esate geras, yra tik vienas būdas išlipti iš šios saviapgaulės – susituokti”. – Šie žodžiai mano gyvenime pasitvirtino. Noriu, kad kiekvienas pažintų dievą, tuomet pažinsite tikrą meilę”, – linkėjo L. Jacevičius.

Kunigai susirinkusiesiems linkėjo meilę reikšti ne materialiais dalykais, o rūpesčiu, pagalba, meile. Vėliau ganytojai nuo scenos palaimino visus lankytojus.

Prieš dešimtmetį renginys startavo kukliu jaunimo renginiu, skirtu jaunimo renginiu, kalbančiu apie atsiduodančią ir dovanojančią meilę. Penktaisiais renginio metais žmonės nebetilpo į Kauno arkivyskupijos salę, todėl kitąmet buvo išdrįsta renginį perkelti į tuomet naujai atsidariusią „Žalgirio“ areną. Nuo tada šventė skirta ne tik jaunimui ar poroms, bet kiekvienam žmogui, ieškančiam gilesnės, platesnės meilės prasmės.

Šiais metais Kauno arkivyskupija jau 10-ąjį kartą visus kvietė mylėti „kitaip“, tiesiog krentant į meilę. „Kiekvienas galime skirtingai suprasti, ką reikštų „kristi į meilę“, renginio organizatoriai turi omenyje „kristi į meilę“, kuri yra nuotykis, pasitikėjimas Dievu ir gyvenimas pagal jo dovanotą pašaukimą, tačiau tai ir paraginimas nelikti savo komforto zonoje, bet žengti ryžtingą žingsnį“, – prieš renginį teigė projekto koordinatorė Vaida Spangelevičiūtė-Kneižienė.

Arenoje švenčiant šv. Valentino dieną šįvakar koncertavo: grupė „Kūjeliai”, Mantas Jankavičius, Ieva Narkutė, Kauno miesto simfoninis orkestras, „Žalvarinis“, Vilniaus šv. Jonų bažnyčios „Gospel” choras ir kt.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA