Vilniečio pažintis su Kaune gyvenančiu portugalu baigėsi netikėtai – sicilietiško restorano atidarymu | Kas vyksta Kaune

Vilniečio pažintis su Kaune gyvenančiu portugalu baigėsi netikėtai – sicilietiško restorano atidarymu

Organizatorių nuotr.

Kaunas moka nustebinti. Šį kartą „Kas vyksta Kaune“ lankosi sicilietiškos virtuvės restorane „Capo“. 

Gal net ne visi žinojote, bet pasaulyje yra trys „capo” (itališkai – bosas) filosofijos restoranai – Vilniuje, Avinjone ir Kaune. Jungiamoji jų grandis – lietuvio, portugalo ir siciliečio draugystė.

Net miltus vežasi iš Italijos

Du restoranus Lietuvoje ir vieną pietų Prancūzijoje jungia tas pats meniu bei produktai, iš kurių gaminamas maistas. Tiek į Lietuvą, tiek į Prancūziją pagrindiniai produktai, prieskoniai ir alyvuogių aliejus gabenami tiesiai iš Italijos. Kad išgautum tikrą sicilietišką skonį, nepakanka tik išmokti receptus – tenka ir sudedamąsias patiekalų dalis naudoti vietines.

„Pats netikėjau, kai verslo partneris, sicilietis, dabar vadovaujantis itališkam restoranui Avinjone, išmėginęs daugiau nei 20-ies lietuviškų miltų rūšių, pasakė, kad teks juos vežtis iš Italijos. Jau buvome sutarę, kad iš ten gabensimės jūros gėrybes, žuvį, pomidorų padažus, sūrius, kumpį, bet, kad miltus ir net druską irgi teks atsivežti, buvau gerokai nustebintas“, – juokiasi Arūnas Paulauskas, svetingas „Capo“ bosas Kaune.

Nors „Capo“ siūlo įvairių picų, picerija šį restoraną vadinti tiesiog nesiverčia liežuvis. Visų pirma ir dėl Agnės Stanikūnaitės kurto interjero, kuris estetiškas, įdomus, kvepia tikru medžiu, pasieniais sudėliotos beržo pliauskos iškart primena apie natūralios ugnies kaitrą. O gal vos įžengus sušildo sicilietiškas svetingumas?
Maloni prieblanda ir tyliai besiliejanti gera muzika netrukdo žmonėms bendrauti tarpusavyje. Būna čia ir gyvos muzikos vakarai, kai vietas geriausia užsisakyti iš anksto. Tą patartina daryti ir artėjant savaitgaliui. Juk tikriausiai nenorėsit laukti „gyvoje eilėje“, nes būna ir taip…

Jei ateisite į „Capo“ su didesne kompanija – jums linksmai sustums kelis staliukus. Tačiau jaukų kampelį su mažu staleliu ras ir romantiška porelė, tokį, prie kurio sėdint vienas prieš kitą ir žiūrint į akis, savaime užeis noras pasilaikyti už rankų.

Verslą kurti paskatino draugystė

„Su savo verslo partneriu portugalu susipažinau Kaune. Anksčiau jis buvo oro kompanijos stiuardas. Tuo metu planavau kelionę į Siciliją, tad paklausiau naujo pažįstamo, gal turi ką parekomenduoti. Jis davė adresą žmogaus, kuris viską, ką reikia pamatyti Sicilijoje, man mielai parodys. Tai ir buvo tas sicilietis, kuris dabar turi restoraną Prancūzijoje. Susidraugavome, taip ir gimė verslo idėja. Juokiamės, kad plėstis kol kas negalim, nes esame trys bosai, todėl ir restoranų tiek“, – pasakoja Arūnas.

„Capo“ Kaune įsikūrė prieš dvejus metus. Sulaukę kauniečių pripažinimo, pernai įsirengė privačių renginių salę antrajame jaukaus Senamiesčio namo aukšte, o šiemet gimtadienio proga klientams pasiūlė ir naują meniu.

„Meniu mes keičiame maždaug kas pusmetį, siekiame nustebinti nuolatinius klientus naujais skoniais ir patiekalais. Visiems restoranams skirtas meniu pirmiausiai sukuriamas Avinjono virtuvėje, nors taip sakyti gal ir neteisinga, nes tikras itališkas maistas gimsta tik Italijoje. Tačiau ten dirba mano bičiulis ir jis, beje, nepataikauja prancūzų skoniui, o gamina jiems tai, ką geriausiai moka gaminti italai. Todėl tikrai juo pasitikiu ir žinau, kad jo patiekalai išlaiko sicilietišką dvasią“, – pasakoja Arūnas.

Antrojo gimtadienio proga atidarė II aukštą

Vartome naująjį meniu. Vien jį skaitinėjant, burnoje ima kauptis seilės… Pavyzdžiui, „Pasta anatra“ – jautienos ragu, raudonas vynas, cinamonas, sviestas, neapolietiškas pomidorų padažas, parmezanas…
Be pagrindinių patiekalų, kurių išvardytoje sudėtyje yra gurmaniškų dedamųjų, masina užkandėlės, sūrių ir mėsyčių rinkiniai. Visko, ko prireiks jūsų vakarėliui, beje, galima užsisakyti ir internetu per Foodout.lt ir lėkštė.lt platformas.

Tačiau dar geriau atvykti į Palangos gatvelę Kauno senamiestyje ir, pakilus į antrąjį restorano aukštą, tą vakarėlį surengti čia.

„Antrojo aukšto erdvėje galime priimti iki 50 žmonių, prisitaikyti prie klientų norų, sustatyti stalus taip, kad tiktų vestuvėms arba furšetui, įmonės teminiams vakarėliams. Rekomenduosime meniu, padėsime parinkti prie patiekalų tinkančius gėrimus. Turime įvairių galimybių, nes jau esame įgudę rengti degustacijas“, – rekomenduoja Arūnas.

Daugiau informacijos rasite čia.

„Capo“, Palangos g. 9, rezervacijos telefonu: 8 693 99932.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA