Gripo epidemija nesitraukia | Kas vyksta Kaune

Gripo epidemija nesitraukia

BNS 2017/02/13 12:03
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Gripo epidemija lieka paskelbta daugiau nei trečdalyje savivaldybių – 21-oje iš 60, pranešė Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centras (ULAC).

Jo duomenimis, pirmadienį gripo epidemija atšaukta Šilalės rajone, praėjusią savaitę apie epidemijos pabaigą pranešta Švenčionių ir Širvintų rajono savivaldybėse, tačiau ji prasidėjo Kazlų Rūdos, Rietavo, Marijampolės savivaldybėse ir Mažeikių rajono savivaldybėje.

Ji lieka paskelbta Kauno miesto, Klaipėdos miesto ir rajono, Panevėžio miesto, Visagino, Šilutės, Akmenės, Ukmergės, Raseinių, Lazdijų, Jonavos, Varėnos, Prienų, Zarasų, Kėdainių, Šalčininkų, Radviliškio savivaldybėse.

Iš viso šį gripo sezoną epidemiją buvo paskelbusios 24 savivaldybės.

Sergamumas gali būti laikomas epideminiu, kai sergamumo gripu ir ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI) rodiklis yra ne mažesnis kaip 100 atvejų 10 tūkst. gyventojų per savaitę, o klinikinių gripo atvejų skaičius sudaro apie 30 proc. visų registruotų gripo ir ŪVKTI atvejų. Gripo epidemiją skelbia savivaldybės. Spręsdamos, ar skelbti epidemiją, jos taip pat atsižvelgia į atitinkamus administracinei teritorijai būdingus neepideminio laikotarpio sergamumo rodiklius, sergamumo dinamiką ir kitus ypatumus.

2016-2017 metų gripo sezono metu iš viso registruoti trys mirties nuo gripo atvejai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA