Laukiamiausiam metų filmui dainą sukūrė M. Mikutavičius | Kas vyksta Kaune

Laukiamiausiam metų filmui dainą sukūrė M. Mikutavičius

DELFI nuotr.

Ilgą laiką net nuo savo kūrybinės komandos saugojęs paslaptį – kas sukūrė jo naujausiam filmui „Emilija iš Laisvės alėjos” pagrindinę dainą, šiandien režisierius Donatas Ulvydas savo feisbuke  pasidalino muzikiniu klipu, kuriame skamba Marijaus Mikutavičiaus specialiai filmui sukurta daina „Ar tu esi tas”.

Anot Marijaus, filmui dainą jis sutiko parašyti pirmiausia todėl, kad tai D. Ulvydo filmas. „Nors negaliu sakyti, kad daug žinau apie pasipriešinimą aštuntajame dešimtmetyje, bet filme papasakota istorija labai tikra ir jautri. Lietuvių kūrėjai paprastai nekuria filmų, kurie tave sugraudintų, o žiūrėdamas šį filmą, apsižliumbiau,” – sako M. Mikutavičius.

Dainą atlieka pats Marijus, drauge su pirmą kartą lietuviškai dainuojančia jaunimo numylėtine GJan.

Atlikėja sako, kad uždaroje filmo peržiūroje ji taip pat susigraudinusi. „Filmas ne tik kokybiškas, įtraukiančio siužeto, bet ir labai jaudinantis. Labai viliuosi, kad jį pažiūrės pirmiausia jauni žmonės, kurie galės daugiau sužinoti apie mūsų tautos herojus ir kovas už laisvę ne tik iš sausos vadovėlinės medžiagos.

Džiaugiuosi, prisidėjusi prie šio filmo garso takelio, nes tai yra mažiausia, ką galėjau padaryti, norėdama padėkoti tiems, kurie net okupacijoje turėjo drąsos kovoti už tiesą.”

Anot GJan, ankščiau jai neteko dirbti su kitais Lietuvos muzikos kūrėjais: „Todėl man nepaprastai smagu, kad pirmą kartą tai įvyko su tokiu autoritetingu ir talentingu žmogumi, kaip Marijonas ir visa jo komanda.”

Donatas sako, kad Marijaus ir GJan duetas padarė tai, ko jis tikėjosi nuo pat filmo kūrimo pradžios. Kad specialiai filmui parašyta ir atlikta daina taps jo ašimi, bus užkrečianti, jaudinanti ir gili. Specialiai jai režisierius sukūrė vaizdo klipą, panaudodamas jautriausius savo naujausio filmo kadrus.

„Esu nepaprastai dėkingas kompozitoriui Jonui Jurkūnui, kuris sukūrė visą muzikinį filmo takelį. Be jo, mano svajonė, kad filme skambanti muzika jaudintų, nebūtų įgyvendinta. Kai Jonas pagrojo vieną iš savo sukurtų melodijų filmui, supratau, kad ši muzika gali tapti daina. Davėme paklausyti jos Marijonui. Jis pasakė: „Viskas čia puikiai. Einu rašyti teksto”. Sulaukęs jo – apsidžiaugiau. Tai geriau, nei tikėjausi. Marijonas išgirdo svarbiausią filmo žinutę ir sudėjo ją į keletą dainos eilučių. Jis uždavė esminį klausimą „ar tu esi tas?”, į kurį visi turėtume sau atsakyti,” – sako D. Ulvydas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA