„Žalgirio“ krepšininkai „Dzūkiją“ paskandino tritaškių liūtyje | Kas vyksta Kaune

„Žalgirio“ krepšininkai „Dzūkiją“ paskandino tritaškių liūtyje

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai į savo sąskaitą „Tete-a-Tete Casino-LKL“ čempionate įsirašė dvidešimt pirmąją pergalę. Sekmadienį kauniečiai „Žalgirio“ arenoje pataikė net 15 tritaškių ir įveikė Alytaus „Dzūkijos“ komandą 96:68 (29:16, 25:16, 23:15, 19:21).

Per pirmąją rungtynių minutę svečiams priartėti savojo krepšio link neleido itin kibiai nusiteikusi „Žalgirio“ gynyba, perimtus kamuolius taškais vertė Kevinas Pangosas ir Edgaras Ulanovas, kuomet pirmasis smeigė tritaškį, o antrasis sėkmingai sužaidė nugara – 5:0. Po pasitarimo dzūkams pavyko įveikti Lietuvos čempionų gynybos mįslę, tačiau itin laisvai baudos aikštelėje jautėsi Isiaih Hartensteino ir Renaldo Seibučio tandemas – 12:6. Metimo skonį pajutęs K.Pangosas smeigė du tolimus šūvius vieną po kito, nuo jo atsilikti neketino snaiperiškus įgūdžius demonstravęs E.Ulanovas – 21:11. Baudų mesti stojo Antanas Kavaliauskas, jau septintą perimtą kamuolį į bendrą kraitį pridėjo Paulius Valinskas, o tritaškiais kėlinio pabaigoje atotrūkį iki 29:16 didino aikštėje pasirodę Brockas Motumas ir Artūras Milaknis.

Antrajame kėlinyje žaliai-baltą puolimo bangą tęsė pražangos nesustabdytas A.Kavaliauskas ir varžovų gynybą prasiveržimais draskęs P.Valinskas – 36:21. Kauniečiams toliau nekilo problemų pildant savąjį taškų kraitį, tad pranašumas pasiekė naujas aukštumas tritaškį per rankas smeigus P.Valinskui, pirmuosius taškus rinkus Leo Westermannui bei užtikrintai po krepšiu sužaidus I.Hartensteinui ir Robertui Javtokui – 47:23. Ketvirčiui persiritus į antrąją pusę, geresnę atkarpą sužaidė ir „Dzūkijos“ krepšininkai, privertę minutės pertraukėlės prašyti Šarūną Jasikevičių (47:30). Po jos vieną didžiausių distancijų grąžino iš toli iššovęs A.Milaknis bei R.Javtoko užtvaromis pasinaudojęs K.Pangosas – 54:32.

Po didžiosios pertraukos iniciatyvos ėmėsi R.Seibutis, tiksliais išpuoliais savo pasirodymą šįvakar pradėjo Lukas Lekavičius – 62:39. Jau įsibėgėjus kėliniui savo darbą atliko aukštaūgiai A.Kavaliauskas ir Augusto Lima, o tritaškį įskraidinęs L.Lekavičius rimtai taikėsi į rezultatyviausiųjų gretas, nors rungtyniavo tik pirmąjį savo kėlinį – 69:41. Bene gražiausią rungtynių epizodą kūrė galingai iš viršaus viena ranka krovęs A.Kavaliauskas, dviem tolimomis bombomis kėlinuką uždarė naują rekordinės persvaros ribą nubrėžęs A.Milaknis – 77:47.

Ketvirtojo kėlinio formalumus pradėjo tritaškį iš to paties taško smeigęs A.Milaknis ir rezultatyvų pasirodymą tęsęs K.Pangosas – 82:49. Susikrautas neabejotinas pranašumas ir sparčiai artėjanti mačo pabaiga kiek atpalaidavo kauniečių žaidimą, bet ketvirčiui įpusėjus distancijai iš toli pataikęs I.Hartensteinas ir savo rezultatyvumo rekordą šį sezoną pagerinęs P.Valinskas – 90:56. Tritaškį realizavo ir R.Seibutis, o šimtojo taško link artino du taškus iš po krepšio įvertęs A.Lima – 95:61. Nors per likusį laiką įžengtį į triženklę pelnytų taškų ribą nepavyko, tai nesutrukdė pasiekti lengvos pergalės prieš „Dzūkijos“ komandą – 96:68.

„Žalgiris“: K.Pangosas 15 (3/5 trit.), A.Milaknis 15 (5/6 trit.), P.Valinskas 12 (2 per. kam.), R.Seibutis 11, A.Kavaliauskas 9, L.Lekavičius 8 (4 rez. perd.), I.Hartensteinas 8 (9 atk. kam., 4 per. kam.), B.Motumas 5, E.Ulanovas 5, A.Lima 4, L.Westermannas 2 (5 rez. perd.), R.Javtokas 2 (2 per. kam.).

„Dzūkija“: J.Hudsonas 11 (3/5 trit., 3 per. kam.), G.Navickas 10, K.Guščikas 10 (4/4 dvit.).

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA