Kauniečius nustebino druskos kiekis prie „Lidl“ prekybos centro | Kas vyksta Kaune

Kauniečius nustebino druskos kiekis prie „Lidl“ prekybos centro

R. Tenio nuotr.

Vienas kaunietis kreipėsi į portalą „Kas vyksta Kaune”, norėdamas pasidalinti savo nuomone. Vyras mano, kad Kauno keliuose, ypač Šilainiuose, ant kelio pribarstyta per daug druskos, susidariusios provėžos, o druska kenkia automobiliams.

Prekybos centro aikštelę tvarko privati įmonė

„Kam tiek daug druskos pilti? Tarkim Šiaurės prospekte, ypač „Lidl” aikštelėje priberta galybė druskos, susidariusios provėžos, o aplinkkelyje važinėja traktorius ir net valo druską nuo kelio, nes per daug pribarstė. Kam tiek pilti?”, – klausė gyventojas.

Jo klausimą perdavėme kelius barstančios įmonės „Kauno švara” Miesto valymo skyriaus vadovei Jolantai Beidokaitei. Ji informavo, kad minėto prekybos centro aikštelės – jos įmonė nevalo.

„Norėtume informuoti, kad UAB „Kauno Švara“ aikštelės prie „Lidl“ Šiaurės prospekte nebarsto”, – teigė J. Beidokaitė.

Portalui „Kas vyksta Kaune” susisiekus su „Lidl” komunikacijos atstove Valerija Lebedeva paaiškėjo, kad šalia parduotuvės esančią automobilių stovėjimo aikštelę valo šio prekybos centro samdoma įmonė: „Mūsų aikštele rūpinasi privati įmonė, druska barstoma bendrąja tvarka, priklausomai nuo oro sąlygų, tą sprendžia specialistai. Siekiama, kad nebūtų slidu”, – aiškino V. Lebedeva. Ji teigė, kad bus reaguojama į gyventojų pastabas: „Atsižvelgdami į žmonių pastabas, druskos kiekį sumažinsime”, – teigė pašnekovė.

Druskos barstymas priklauso nuo oro sąlygų

Anot J. Beidokaitės, įprastai miesto keliuose išbarstomos druskos kiekis priklauso nuo kritulių kiekio, temperatūros. „Pilama nuo 20 – 40 gramų į kvadratinį metrą, priklausomai nuo oro sąlygų”, – aiškino J. Beidokaitė.

Pasiteiravus ar druska vėliau specialiai šalinama nuo kelio, pašnekovė teigė, jog pradėjus vykdyti gatvių valymo darbus, su kitais nešvarumais sušluojama ir likusi druska. Druską Kauno keliuose barstanti įmonė informavo, kad barstymo sezoną baigs atsižvelgdama į oro sąlygas.

Portalas „Kas vyksta Kaune” primena, kad anksčiau gyventojai reiškė nepasitenkinimą dėl kelių ir šaligatvių slidumo, nes tokiuose keliuose patekdavo į avarijas, patirdavo traumas keliaudami pėsti.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA