Meilės simbolis užkliuvo: kauniečiams padovanota ledo skulptūra sunaikinta pirmą naktį | Kas vyksta Kaune

Meilės simbolis užkliuvo: kauniečiams padovanota ledo skulptūra sunaikinta pirmą naktį

R. Tenio nuotr.

Penktadienio rytmetį kauniečiai pastebėjo, kad ties Laisvės alėjos fontanu tik vakar pastatyta ledo skulptūra suniokota. Įtariama, kad meilės simbolį iš ledo sunaikino grėsmingai nusiteikę kauniečiai.

Kaip jau skelbėme, ketvirtadienį prie pagrindinės miesto susitikimo erdvės – Laisvės alėjos fontano, buvo pastatyta širdies formos ledo skulptūra. Ja pasidžiaugti buvo kviečiami visi miesto įsimylėjėliai. Tiesa, ją pamatyti gyvai turėjo galimybę tik nedaugelis, nes penktadienį ji visiškai sulaužyta.

Kauno apskrities policijos atstovė spaudai Odeta Vaitkevičienė patikino, kad kol kas jokio pranešimo apie turto sunaikinimą negauta, tačiau policijos pareigūnai, sulaukę užklausų iš žiniasklaidos, žada peržiūrėti filmuotą medžiagą iš Laisvės alėjoje įrengtų apsaugos vaizdo kamerų ir išsiaiškinti, kas galėjo taip pasielgti.

[susije_video kurie=””]

Statant ledo skulptūrą buvo manoma, kad ji išsilaikys, kol lauke tvyros šaltukas. Pastatytos skulptūros aukštis siekė 2 metrus, jai pagaminti prireikė daugiau kaip pusės tonos vandens, iš kurio ledas buvo šaldomas tris dienas, iš viso naudota 750 kg ledo. Skulptoriaus Daliaus Dregvos kūrinys išpjaustytas per maždaug 6 valandas. Teigiama, kad tokios skulptūros kaina siekia porą tūkstančių eurų.

Vienas iš ledinę širdį kūrusių skulptorių Paulius Orlovas portalui „Kas vyksta Kaune“ teigė, kad vieta skulptūrai pasirinkta neatsitiktinai – Laisvės alėja laikoma miesto širdimi, tad ir simbolinę širdį čia įkurdinti nutarta.

„Ledo skulptūros Lietuvoje retas atvejis, tad stengiamės grąžinti šiam menui populiarumą ir suteikti žmonėms šiltas emocijas, džiaugsmą“, – pažymėjo P. Orlovas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA