„Valentino diena kitaip”: tikisi pilnos „Žalgirio“ arenos | Kas vyksta Kaune

„Valentino diena kitaip”: tikisi pilnos „Žalgirio“ arenos

Organizatorių nuotr.

Vieną vakarą per metus visos mylinčios ir mylimos širdys susitinka didžiausioje meilės šventėje – „Šv. Valentino diena kitaip” – Kauno „Žalgirio“ arenoje. 

[galerija kiek=”4″]

Šventė vasario 14 d. 19 val. sukvies žinomiausius dainininkus: ant scenos pasirodys Mantas Jankavičius, Ieva Narkutė, Kauno miesto simfoninis orkestras, grupės „Kūjeliai“, „Žalvarinis“ ir kt. Savo istoriją apie meilę papasakos krepšininkas Laurynas Jacevičius.

Renginio istorija prasidėjo nedideliu Šv. Valentino dienai skirtu jaunimo renginiu, kalbančiu apie atsiduodančią ir dovanojančią meilę. Penktaisiais renginio metais žmonės nebetilpo į Kauno arkivyskupijos salę, todėl kitąmet buvo išdrįsta renginį perkelti į tuomet naujai atsidariusią „Žalgirio“ areną. Nuo tada šventė skirta ne tik jaunimui ar poroms, bet kiekvienam žmogui, ieškančiam gilesnės, platesnės meilės prasmės.

Šiais metais Kauno arkivyskupija jau 10-ąjį kartą visus kvies mylėti „kitaip”. Klausite – kaip? Atsakysime – krentant į meilę! Jėzuitas tėvas Petras Arrupe yra pasakęs: „Krisk į meilę, lik meilėje ir tai nulems viską“.

„Kiekvienas galime skirtingai suprasti, ką reikštų „kristi į meilę“, renginio organizatoriai turi omenyje „kristi į meilę“, kuri yra nuotykis, pasitikėjimas Dievu ir gyvenimas pagal Dievo dovanotą pašaukimą, kartu tai paraginimas nelikti savo komforto zonoje, bet žengti ryžtingą žingsnį“, – teigė projekto koordinatorė Vaida Spangelevičiūtė-Kneižienė.

10-ąjį gimtadienį drauge švęs Mantas Jankavičius, Ieva Narkutė, Kauno miesto simfoninis orkestras, grupės „Kūjeliai“, „Žalvarinis“ ir kt. Savo liudijimu apie kritimą į meilę dalysis krepšininkas Laurynas Jacevičius.

Renginyje taip pat dalyvaus svečias iš JAV, Amerikos lietuvis t. Lukas Laniauskas SJ. Renginį ves Rimas Šapauskas.

Renginio programą ir informaciją apie bilietus rasite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA