Tarp atspariausių kyšiams pareigūnų – ir kaunietis: dovanų gavo kelionę bei marškinius | Kas vyksta Kaune

Tarp atspariausių kyšiams pareigūnų – ir kaunietis: dovanų gavo kelionę bei marškinius

BNS 2017/02/07 19:06
policija.lt nuotr.

Nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje Vilniuje antradienį apdovanoti socialinės akcijos „Aš neimu kyšių“ laureatai.

Piniginių premijų ir atminimo dovanų sulaukė vienuolika pareigūnų, labiausiai pasižymėjusių pernai kovodami su korupciniais reiškiniais policijoje ir buvę atspariausi bandymams juos papirkti – po vieną policininką iš kiekvienos apskrities ir vienas pareigūnas iš Lietuvos kelių policijos tarnybos.

Apdovanojimai įteikti Audriui Budreckui iš Mažeikių, Karoliui Daugėlai iš Alytaus, Aurimui Jakštoniui iš Utenos, Donatui Jaraminui iš Lietuvos kelių policijos tarnybos, Aidui Karmonui iš Klaipėdos, Vytautui Kazokevičiui iš Vilniaus, Rokui Laukučiui iš Kauno, Mindaugui Rimavičiui iš Marijampolės, Aurimui Šimkui iš Pakruojo, Mariui Vaičiūnui iš Tauragės, Justui Žukauskui iš Rokiškio.

Pareigūnai gavo po vieną vidutinio darbo užmokesčio dydžio premiją, planšetinių kompiuterių, čekių pasirinktai kelionei, baltų marškinių, kosmetikos rinkinių, sporto klubo kuponų, žurnalo „Žmonės“ prenumeratą, pranešė Policijos departamentas.

„Prieš imdami dovanas ir lipdami į sceną pagalvokite, ar esate ramūs ir drąsiai galite žiūrėti į akis kolegoms bei čia susirinkusiems. O gal abejojate dėl savo elgesio ateityje… Tai sakau kiekvienais metais. Vis dėlto smagu, kad kažkada pradėta iniciatyva tęsiama ir ši problema sprendžiama, nes iš tiesų matome rezultatus“, – sveikindamas laureatus sakė buvęs policijos vadovas premjeras Saulius Skvernelis.

Vyksiančios akcijos tikslas – atkreipti dėmesį į korupcijos problematiką, paskatinti ir motyvuoti atspariausius pareigūnus šioje srityje.

Generalinio policijos komisaro Lino Pernavo teigimu, per dešimtmetį registruota 5000 bandymų papirkti policijos pareigūnus.

„Jeigu prieš kelerius metus į kyšių neimančiuosius žiūrėdavo su pašaipa, tai dabar situacija pasikeitė. (…) Bet sakyti, kad situacija visiškai išsisprendė, sakyti negalime, todėl ir toliau labai principingai žiūrėsime į tokius atveju“, – kalbėjo šalies policijos vadovas.

Socialinė akcija „Aš neimu kyšių“ rengiama nuo 2012 metų. Ją organizuoja Vilniaus Lietuvos Tūkstantmečio Rotary klubas ir Policijos departamentas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA