Nepaisant konservatorių nepasitenkinimo, Kaune atsiras gatvė nauju pavadinimu | Kas vyksta Kaune

Nepaisant konservatorių nepasitenkinimo, Kaune atsiras gatvė nauju pavadinimu

BNS 2017/02/07 10:44
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Kauno miesto savivaldybės taryba antradienį pritarė siūlymui pakeisti gatvės miesto centre pavadinimą ir jai suteikti aludarių Isero Berto Volfo ir Ferdinando Engelmano pavadinimą.

Šis vardas suteikiamas šiuo metu Turbinų pavadinimą turinčiai gatvei Naujamiestyje, šalia „Volfas Engelman“ alaus daryklos.

„Džiaugiuosi, kad tokiu būdu bus įamžintos šios dvi nusipelniusios ir istorinės Kaunui bei Lietuvai asmenybės. I.B. Volfas ir F. Engelmanas buvo ne tik verslininkai, kurie vystė Lietuvos pramonę, bet ir aktyvūs visuomenės veikėjai. Jų dėka buvo mecenuotas Vytauto Didžiojo paminklas, funduotas Karo muziejus, remiami gabūs studentai ir suteikiamos stipendijos. Šis gatvės pavadinimas taip pat yra tąsa mūsų pradėtos vizijos ir siekis toliau kryptingai naujam gyvenimui gaivinti šį istorinį aludarystės kvartalą. Tikime, kad tokiomis bendromis pastangomis ateityje jis galės tapti vienu iš turistų traukos centrų, kas būdinga daugeliui Europos miestų, plėtojančių aludarystės tradicijas“,- teigė bendrovės „Volfas Engelman“ generalinis direktorius Marius Horbačauskas.

Kai kurie Kauno tarybos nariai sudvejojo, ar toks pavadinimas netaps reklama aludariams. Konservatorius Andrius Kučpinskas svarstė, kodėl gatvei nebuvo galima suteikti Bravoro pavadinimo.

„Svarstant Pavadinimų sumanymo komisijoje, buvo lietuvių kalbos mokytojai ir jie buvo prieš šitą Bravoro pavadinimą ir apsvarstytas būtent Volfo ir Engelmano pavadinimas šioje vietoje“, – kalbėjo Miesto planavimo ir architektūros skyriaus vedėjas Nerijus Valatkevičius.

Anksčiau „Ragučio“ pavadinimą turėjusi Kauno alaus gamybos įmonė 2011 metais nusprendė persivadinti į „Volfas Engelman“ – senąjį daryklos pavadinimą, kuriuo ji vadinosi tarpukario Lietuvoje. Turbinų gatvėje „Volfas Engelman“ stato naujus sandėlius.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA