Augindami kanapes pavogė elektros už 35 tūkstančius eurų | Kas vyksta Kaune

Augindami kanapes pavogė elektros už 35 tūkstančius eurų

Vasario 2 d. į Kauno apylinkės teismą perduota ikiteisminio tyrimo byla dėl praėjusių metų rugsėjo 29 d., kuomet Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kauno miesto Žaliakalnio policijos komisariato pareigūnai atlikdami kratas rado apie 16 kg kanapių. Dėl galimo narkotinių medžiagų platinimo, policijos pareigūnai Ukmergės r., Sukinių km., sulaikė du įtariamuosius, gimusius 1959 m. ir 1989 m.

[galerija kiek=”4″]

Taip pat tądien pareigūnai Jonavos r., Kulvos sen., atlikdami kratas, įmonei priklausančiose patalpose rado dvi gudriai užmaskuotas ir įrengtas kanapių auginimo laboratorijas. Viena iš jų buvo paslėpta už metalinės spintos su magnetu, o kita – po automatinėmis nusileidžiančiomis grindimis.

Kratų ir apžiūrų metu paimtas didelis kiekis kanapių augmenijos bei speciali įranga, skirta sukurti tinkamas sąlygas šiems augalams auginti. Vyrams buvo pareikšti įtarimai pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 260 str. 2 d., 265 str. 1 d., o rugsėjo 30 d. Kauno apylinkės teisme paskirta kardomoji priemonė – suėmimas.

Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad įtariamieji, augindami narkotines medžiagas, neteisėtai buvo prisijungę prie elektros tinklo. Nelegaliai išnaudota nemažai elektros – padaryta žala siekia net 35 633 eurus.

Vyrams įtarimai perkvalifikuoti ir pareikšti pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 260 str. 3 d., 265 str. 1 d., 262 str. Taip pat pareikštas įtarimas dėl neteisėto naudojimosi energija ir ryšių paslaugomis pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 179 str. 2 d.

Už šią nusikalstamą veiką gresia laisvės atėmimas iki penkiolikos metų .

Tyrimą organizavo ir kontroliavo Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros Šeštojo skyriaus prokurorai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA