Dėmesio: link Kauno artinasi rimti žiemiški orai | Kas vyksta Kaune

Dėmesio: link Kauno artinasi rimti žiemiški orai

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Kelias dienas Kaune svečiavęsi pavasariški orai traukiasi – jau pirmadienį Kaune spaudė šaltukas, o kitomis savaitės dienomis, pasak sinoptikų, lauke bus tik šalčiau.

Pirmadienį sulaukę lengvo snygio, antradienį taip pat galime jo tikėtis. Sinoptikai prognozuoja, jog iki  pat ketvirtadienio bus apsiniaukę, tad vietomis turėtų iškristi ir krituliai. Kaune jie labiausiai tikėtini pirmadienio vakarą ir antradienį. Tiesa, sniego nebus itin daug, bet Kaunas turėtų pasidengti balta skraiste. Saulė Kauno dangų turėtų nušviesti tik antroje savaitės pusėje. Tiesa, net ir tuomet lauke bus žiemiškai šalta.

Pasak sinoptikų, termometrų stulpeliai dienomis turėtų laikytis ties -6 ar -5 laipsnių riba, tuo tarpu naktimis Kaune bus apie 10 laipsnių šalčio. Nors šie skaičiai nėra gąsdinantys, mat šią žiemą jau buvome sulaukę kur kas stipresnio šaltuko, specialistai perspėja, kad juntamoji oro temperatūra bus kur kas žemesnė, nei rodys termometrai. Dėl šios priežasties net ir ne itin gąsdinantys 10 laipsnių šalčio, kuriuos rodo termometrai, lauke jausis ir kaip -20.

Primename, jog lauke spaudžiant šaltukui, būtina šilčiau apsirengti, dėvėti kepures, pirštines, gerti šiltų skysčių bei vengti alkoholinių gėrimų.

Išsamią informaciją apie tai, kokie orai artimiausiu metu bus Kaune, rasite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA