Amžinų varžovų dvikovoje triumfavo Kauno „Žalgiris” | Kas vyksta Kaune

Amžinų varžovų dvikovoje triumfavo Kauno „Žalgiris”

Delfi.lt nuotr.

Kauno „Žalgirio“ komanda tęsia pasirodymą LKL čempionate. Sekmadienį kauniečiai išvykoje susitiko su Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšininkais. Pergalę iškovojo Kauno „Žalgiris”, rezultatu 79:72.

Rungtynių pradžioje dominavo intensyvi gynyba, kurią prie vilniečių krepšio pralaužė pusiausvyrą atstatę Paulius Jankūnas ir Edgaras Ulanovas – 4:4.

Išlygintu rezultatu žalgiriečiai neapsiribojo: toliau demonstravo nepralaužiamą gynybą, kūrėsi vieną progą po kitos puolime ir tolimus dūrius smeigus E.Ulanovui ir Kevinui Pangosui rimtai atsiplėšė – 12:4. Spurtą iki 17:1 tęsė pranašumą baudos aikštelėje susikūręs ir neleistinai sustabdytas komandos kapitonas P.Jankūnas bei dar vienu tritaškiu pranašumą didinęs E.Ulanovas – 17:5. Tiesa, kėlinuko pabaigoje sujudo ir varžovai, kurie per likusį laiką ženkliai apkandžiojo deficitą – 17:12.

Nemaloni tyla iš „Žalgirio“ pusės tęsėsi ir antrajame kėlinyje, tad nieko nelaukus minutės pertraukėlės teko prašyti Šarūnui Jasikevičiui – 17:15. Po jos komandinio kovingumo vaisius ragavo iš toli pataikęs Lukas Lekavičius ir itin gražaus Roberto Javtoko perdavimo krašte sulaukęs Artūras Milaknis – 23:15. Netrukus gynyboje Robertas išrašė nemokamų pamokų Artūrui Gudaičiui, o dviženklį pranašumą svečiams grąžino įsimėtęs A.Milaknis – 26:15. Iš vidutinio nuotolio mesdamas neklydo P.Jankūnas, tačiau vis laisviau jautėsi ir atsilikimą iki 28:24 nurėžę sostinės krepšininkai. Tuomet fantastišką susižaidimą pademonstravo Leo Westermannas ir krepšį galingu dėjimu sudrebinęs R.Javtokas, sudėtingais prasiveržimais vilniečių gynybą sudraskė K.Pangosas ir Renaldas Seibutis – 34:26.

Tik Lietuvos čempionams pavojingiau atsiplėšus, savo atsaką vėl sudavė varžovai, kurie po ilgos pertraukos susigrąžino pirmaujančiųjų pozicijas (34:35), bet pirmoje rungtynių dalyje paskutinį žodį tarė tolimu dvitaškiu svarstykles į kitą pusę vėl nusvėręs L.Lekavičius – 36:35.

Trečiojo kėlinio pradžioje „Žalgirį“ priekyje išlaikė po P.Jankūno perdavimo pasižymėjęs Augusto Lima, tritaškį smeigęs K.Pangosas ir kamuolį puolime nusiėmęs „Žalgirio“ kapitonas – 43:40. Tada varžovai gynyboje ėmė rungtyniauti grubiau ir svečių puolimo mašina pradėjo klimpti. Per 4 minutes tikslą pasiekė tik E.Ulanovo ir Antano Kavaliausko metimai – 47:49. Kėlinio pabaigoje iniciatyvą į savo rankas suėmė R.Seibutis, pelnęs 6 taškus iš eilės, ir tritaškį įšovęs Brockas Motumas – 56:54.

Dar vienu prasiveržimu R.Seibutis pradėjo ketvirtąjį kėlinį. Toks pats karštas išliko ir B.Motumas, po puikių derinių pataikęs dar du tritaškius – 64:58. Prie jo prisidėjo K.Pangosas (67:59), o kėliniui persiritus į antrąją pusę puolime reikalus tvarkė po 4 taškus rinkę B.Motumas ir P.Jankūnas – 75:69. Galiausiai pergalę baudų metimais įtvirtino A.Milaknis ir R.Seibutis – 79:72.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA